- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -155
2 öğretimin bireyselleştirilmesi neden önemlidir?
Öğretimde bireyselleştirme öğrencilere kendi hızında kendi yollarıyla öğrenme olanağı tanıyarak onların başarılı olmalarına önemli ölçüde katkı sağlar. Bu sayede okul yaşantısını başarısızlık yüzünden bırakma olasılığı olan öğrencilerin sayısı azaltılmış olur (Schargel ve Smink, 2001).Kişiselleştirilmiş öğrenme nedir?
Kişiselleştirilmiş Eğitim Nedir? Kişiselleştirilmiş eğitim; bir öğrencinin öğrenme önceliklerine, ilgi alanlarına, isteklerine, zayıflıklarına ve kültürel birikimlerine göre oluşturulmuş öğrenim programları, öğretim teknikleri ve yaklaşımları oluşturmayı kapsar.Bireyselleştirilmiş öğretim modeli kimin?
Bireyselleştirilmiş öğretim modeli kimin?BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM SİSTEMİ (KELLER PLANI) Caroll'ın "Okulda Öğrenme Modeli" temel alınarak Keller tarafından geliştirilmiştir. Bir sınıfta yavaş ve hızlı öğrenen öğrenciler vardır. Sınıftaki öğrenci sayısı arttıkça öğrencilere ayrılan süre doğal olarak azalır.
Öğretimin bireyselleştirilmesi neleri içerir?
Öğretimin bireyselleştirilmesi; öğretmenlerin bir sınıfta bulunan tüm öğrenciler için hedeflenen davranışları kazandırmalarında ne tür uyarlamalar yapabileceklerini gösteren planlamalardır (Janney ve Snell, 2006).Öğretimi neden Bireyselleştirilir?
Sunuş yoluyla öğretim ne demek?
Sunuş yoluyla öğretim ne demek?Sunuş yoluyla öğretim stratejisinde; konu alanının kavramları, ilkeleri, fikirleri, süreçleri öğretmen tarafından organize edilip sunularak anlamlı öğrenme gerçekleştirilir. Sunuş yoluyla öğretimde; Öğretim adım adım ilerler. Grafik, şema ve resim gibi görsel uyarıcılar bol kullanılır.
Bireyselleştirilmiş Öğretim (Keller Planı), Caroll'un geliştirmiş olduğu Okulda Öğrenme Modeli' ne dayanmaktadır. Her öğrencinin öğrenme hızı veya ön bilgileri aynı değildir. Bu öğretimin amacı öğrencilerin kendi hızlarıyla ve ön bilgileriyle verilen görevleri tamamlamasıdır.
BEP'in amacı; çocuğun eğitsel değerlendirmesini yapmaktır. Bunun için tüm gelişim alanlarındaki güçlü ve zayıf yönlerini saptar ve gereksinimlerini belirler. Aynı zamanda çocuğun tüm gelişim alanlarında sahip olduğu becerileri dikkate alarak çocuğa uygun eğitim verilmesini sağlamaktadır.
Öğretimi bireyselleştirme ve uyarlama ne demek?
Öğretimi bireyselleştirme ve uyarlama ne demek?Öğretimde bireyselleştirme ve uyarlama türlerini analiz eder. Öğrenci özelliklerine uygun bireyselleştirme ve uyarlama örnekleri geliştirir. Eğitsel Değerlendirme İstek Formu ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı hazırlar. Özel gereksinimli öğrencilerin ilerlemesini izleme tekniklerini karşılaştırır.