Modoratör
Efsanevi Üye
27001 temel amacı nedir?
ISO 27001 belgesi, kuruluşların kendilerinin ve müşterilerinin gizli bilgilerini güvende tutmalarına ve yönetmelerine yardımcı olan bir iso belgesidir.
27001 belgesi nasıl alınır?
Birinci veya ikinci maddeye göre hareket eden kuruluşlar ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardına göre sistemi kurup dokümante ettikten sonra uygulamaları gerekmektedir. Sistem kurulup uygulanmalar ile ilgili kayıtlar oluştuktan sonra akredite olmuş ISO 27001 belgelendirme kuruluşlarına müracaat ederler.
27001 zorunlu mu?
27001 zorunlu mu?
Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğine Göre ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi alınması Zorunluluğu. Zorunluluğu getirilmiştir.
ISO 27001 nedir TSE?
ISO 27001 nedir TSE?
Eğitimin Amacı: Bilgi Güvenliği temel kavramları, Risk Analizi ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistem Standardının on temel prensibinin yorumlanarak etkin bir bilgi güvenlik yönetim sisteminin oluşturulması çalışmalarına katkı sağlanmasıdır.
ISO 27001 belgesi nereden alınır?
ISO 27001 Belgesi Sertifikası Nereden Alınır Kim Verir? ISO 27001 Belgesi Sertifikasını almak için öncelikle yukarıda bahsedildiği gibi bir ISO 27001 Danışmanlık Eğitim Firması ile anlaşıp iso 27001 2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini kurmanız ve uygulamanız gerekmektedir.
ISO 27001 denetimi nasıl yapılır?
ISO 27001 BGYS İç Denetimde Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Denetim kapsamı iyi belirlenmeli, kapsama uygun şekilde planlanmalı ve ilgilileriyle denetimden makul bir süre önce paylaşılmalıdır.
- İç denetçi denetlenen birimden bağımsız olmalıdır.
- İç Denetçi gerekli sertifikasyon ve bilgi birikimlerine sahip olmalıdır.
ISO 27001 belgesini kimler alabilir?
ISO 27001 belgesini kimler alabilir?
İSO 27001 sertifikası dünya çapında faaliyet gösteren büyük, küçük ya da orta ölçekle bütün kuruluşlar rahatlıkla alabilmektedir. Ancak özel sektörde savunma sanayi ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar için zorunlu hale getirilmiştir.
TS EN iso IEC ne demek?
TS EN iso IEC ne demek?
Etkin bir bilgi güvenlik yönetim sisteminin oluşturulması amacıyla hazırlanmış bir standardtır. Türk Standardları Enstitüsü konusunda deneyimli, eğitimli uzman ekibi ile TS ISO IEC 27001 Sistem Belgelendirmesi çalışmalarına başlamıştır. NEDEN TS ISO IEC 27001?
ISO 27001 Baş Denetçi Sertifikası Nasıl Alınır?
Eğitimin son günü yapılan sınavı geçen adaylar IRCA onaylı Başarı Sertifikası almaya hak kazanırlar. Eğitim kontenjanı 20 kişidir. Katılımcı sayısı sınırlı olduğundan önceden kayıt yaptırmak gerekmektedir. Sınavı geçen adaylara IRCA Onaylı ISO 27001:2013 Baş Tetkikçi Sertifikası verilmektedir.
ISO denetimi nasıl yapılır?
ISO 9001 Belgesi Aşama 1 tetkiki: Bu uygulama ISQ belgelendirme planında kuruluşa uygun şekilde nasıl planlanmış ise denetçi denetimi plandaki gibi seçimi yaparak denetimi yapar. Dokümantasyonel bilginin standart şartlarının karşılayıp karşılamadığının kontrolü yapılır.
Iç denetim nedir nasıl yapılır?
Iç denetim nedir nasıl yapılır?
İç denetim: Bir kurumun amaçlarına ulaşmasına yardımcı olmak üzere, o kurumun risk yönetimi, kontrol ve kurumsal yönetim süreçlerini değerlendirerek, bu süreçleri iyileştirmek ve geliştirmek amaçlı yapılan denetim ve danışmanlık faaliyetidir.
IEC EN ne demek?
IEC EN ne demek?
1906 yılında kurulmuş olan The International Electrotechnical Commission (IEC) tüm elektrik, elektronik ve ilgili teknolojiler için uluslararası standartları hazırlayan ve yayınlayan lider bir küresel kuruluştur.
Baş denetçi nedir nasıl olunur?
ISOQAR Belgelendirma baş denetçi eğitimlerini IRCA (International Register of Certificated Auditors) onaylı olarak verilmektedir. Bu eğitimler sonunda sınavdan 70 puan ve üzeri alanlara 'Başarı Belgesi' daha düşük puan alanlara ise 'Katılımcı Belgesi'verilir.