3 ve 4 ortak lojistik faaliyetlerin arasındaki fark nedir?
Genelde taşıma ve depolama gibi belli alanlara yoğunlaşan üçüncü parti lojistikçilerin, işletme ve kurumların karmaşık lojistik gereksinimlerine cevap verememesi sonucunda sektöre dahil oldular. OPLOG gibi dördüncü parti lojistik hizmeti sunan şirketler bir şirketin tüm lojistik operasyonunun sorumluluğunu üstlenirler.Lojistik fonksiyonları nelerdir?
Lojistik fonksiyonları nelerdir?Lojistik yönetiminin ana fonksiyonları, satınalma, taşıma, depolama, envanter girişi, doğru bilgi akışının sağlanması ve bu aktivitelerin organize edilmesi ve planlanmasıdır.
Şirketlerin lojistik uygulamalarında dış kaynak kullanmak üzere yaptıkları faaliyetlere ne ad verilmektedir?
şletmelerin lojistik faaliyetlerine dış kaynak (outsourcing) kullanmak suretiyle gerçekleştirdikleri faaliyetler üçüncü parti lojistik (3PL) olarak adlandırılmaktadır.3PL 4PL ne demek?
3PL 4PL ne demek?Dört kola ayrılan lojistik birimleri; 1PL üretici, 2PL birincinin doğrudan müşterisi, 3PL iki taraf arasındaki akışı sağlayan birim ve 4PL lojistik veya 4PL tedarik zinciri yönetimi olarak tanımlanır.
4PL aşamaları nelerdir?
Fakat 4PL yani 4.Parti Lojistik şirketleri ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sunmak için derin bir çalışma zinciri organize ederler. Bu çalışma zinciri içerisinde üretim için tedarik, depolama, antrepo, gümrük işlemleri, taşımacılık faaliyetleri, katma değerli işlemler bulunur.Dış kaynak kullanımının özellikleri nelerdir?
Dış kaynak kullanımının özellikleri nelerdir?Dış kaynak kullanımının başlıca sebepleri arasında işletim giderlerini denetlemek ve bir anlamda giderleri düşürmek vardır. Outsourcing, iç kaynakları başka alanlarda kullanmaya imkân sağlar. Yeniden yapılanma sürecinin hızlanmasını destekler. Maliyeti düşürmeye yardımcı olur.
Dış kaynak kullanımı gerektiren temel nedenler nelerdir?
Dış kaynak kullanım nedenleri maliyetleri azaltma, küçülme ve personel esnekliği, kaliteyi geliştirmek, riski azaltma, yeniliklere ayak uydurma vb. ile işletmenin performansının artırılmasında önemli rol oynar.4 PL ne demek?
4 PL ne demek?4PL lojistik işletmenize her aşamada kesintisiz ve standart tedarik zinciri yönetimi sunar. Bu standardizasyon; paketleme, iade lojistiği, etiketleme, stok ve kalite kontrol gibi katma değerleri kapsar.