<
Modoratör
Yeni Üye
351 sayılı kanun nedir?
MADDE 1. Merkezi Ankara'da olmak üzere, tüzel kişiliği olan özel hukuk hükümlerine bağlı «Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu» kurulmuştur. Kurum Millî Eğitim Bakanlığının denetimi altındadır.
Gelir vergisi nasıl ödenecek?
Bu sebeple Gelir Vergisi, mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine, mükellefin ikamet ettiği bölgedeki vergi dairesine veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gene Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'na ödenebilir.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu nereye bağlı?
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu nereye bağlı?
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren …
KYK öğrencilere ne gibi imkanlar sunuyor?
KYK öğrencilere ne gibi imkanlar sunuyor?
KYK, bir taraftan öğrenciye sunduğu barınma imkânının yanı sıra sunduğu diğer hizmetlerle adeta bir yaşam alanına dönüşüyor. Yurtlarda lokanta ve kantinin yanı sıra fotokopi-kırtasiye, kuaför, berber çamaşırhane gibi öğrencinin ihtiyaç duyduğu pek çok işletme de hizmet veriyor.
KYK sosyal sorumluluk projeleri zorunlu mu?
Taahhütnamedeki o maddeye göre; burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler bazı etkinliklere 'gönüllü' olarak katılmak zorundalar.
Gelir vergisi Nasıl Ödenir 2022?
Mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) elektronik uygulamalarından "Hazır Beyan Sistemi" üzerinden vergi dairesine gitmeden verebilecekler.
2021 yılı kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?
2021 yılı kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?
Geçen yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 31 Mart'ta sona eriyor. 1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde getiri elde eden mükellefler için beyanname süresi 31 Mart'ta doluyor.
KYK ne zaman GSB bağlandı?
KYK ne zaman GSB bağlandı?
Kurum başlangıçta Milli Eğitim Bakanlığının denetiminde iken bu denetim, 6 Şubat 1970 tarihli Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmiş; daha sonra 13.12.1983 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 179 sayılı KHK'nin 52/b maddesi ile Milli Eğitim Bakanlığının bağlı kuruluşu, 04.05.2009 …
Kyk kredi için neresi aranır?
Borç ve taksitlerinizi Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresindeki "Öğrenim / Katkı Kredisi Borç Sorgulama "sayfasından veya 444 1 961 nolu çağrı merkezimizi aramak suretiyle öğrenebilirsiniz.
7326 3 madde nedir?
1) 7326 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinde Kanunun yayımı tarihi itibarıyla dava açma süresi geçmemiş veya ihtilaflı olan alacaklara ilişkin düzenlemeler yer almaktadır.