Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
5 üssü 3 üssü ne demek?
Nükleik asitlerin doğada sentezlenmeleri sırasında büyüyen zincirin bir ucundaki şeker grubunun serbest bir 3′ hidroksil (-OH) grubu vardır, öbür ucundaki şekerin ise serbest bir 5′-OH grubu vardır. Bu iki uca, sırasıyla 3′ ve 5′ uçları denir.Upstream ne demek biyoloji?
Upstream ne demek biyoloji?Moleküler biyolojide akış yukarı ve akış aşağı terimleri DNA veya RNA’da relatif konum belirtmek için kullanılan terimlerdir. Her DNA veya RNA ipliğinin bir 5′ ucu ve bir 3′ ucu vardır, bunlar riboz veya deoksiriboz halkasındaki karbonların numaralarıyla ilişkilidir.
Upstream Downstream nedir tip?
Başlama noktasından önceki diziler upstream,sonraki diziler downstream olarak adlandırılır. DNA’da bulunan bilgi işlevsel protein veya RNA ürünlerinin sentezini sağlar. Bu işlevsel ürünleri kodlayan DNA dizilerine gen, bunların oluşumuna da “gen ifadesi” denir.Nükleozit oluşumunda hangi bağ tipi kullanılır?
Nükleozit oluşumunda hangi bağ tipi kullanılır?Nükleotidlerin fosfodiester köprüleri ile birleşmesinden nükleik asitler meydana gelir. Nükleik asitlerin monomerik birimleri olan nükleotidler, DNA nın yapısında deoksiribonükleotidler, RNA nın yapısında ise ribonükleotidler olarak bulunur. Bir nükleotid farklı üç tip molekülün birleşmesi ile oluşur.
Upstream veya memba, petrol sektöründe yaygın bir şekilde arama ve üretim (E&P) olarak bilinir. Petrol ve doğal gaz endüstrisi genellikle upstream (yukarı akış veya kaynak), midstream (orta akış) ve downstream (aşağı akış) şeklinde üç ana bileşene ayrılmaktadır.
Downstream ne demek biyoloji?
Downstream ne demek biyoloji?Genin 3′ ucunda yer alan sekanslar.
Upstream ve downstream nedir?
Upstream Supplier ne demek?
Upstream Supplier ne demek?isletmecilik jargonunda, uretim zincirinin en tepesindeki faaliyetleri nitelemek icin kullanilan sozcuk. ornegin, soz konusu uretim bal yapimi ise, cicek tarlasina yapilan yatirimlar, ve ciceklerden balin alinip fabrikaya transfer edilmesi upstream aktiviteler olarak kabul edilir.