Modoratör
Yeni Üye
%50 burs nasıl kazanılır?
ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda "%50 İndirimli" olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler bu bursa hak kazanır.
Ilk 3 tercih bursu nedir?
Ilk 3 tercih bursu nedir?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK tarafından, 2016-2017 eğitim öğretim yılından beri ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi ve refahı için önemli olan alanlara öncelik tanımak suretiyle belli lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen öğrencilere "YÖK Destek Bursu" verilmekte.
Üniversitede burs nasil kazanilir?
Üniversitede burs nasil kazanilir?
2021-2022 döneminde KYK burs ve kredi başvuruları, tamamen internet üzerinden yapılmaktadır. KYK sitesi üzerinden gerekli tarihler arasından yapılan burs başvuruları, değerlendirilir ve dönüş yapılır. Burs veya kredi almaya hak kazandıktan sonra E-Devlet üzerinden KYK taahhütnamesini onaylaman gerekmektedir.
YKS ilk 1000 bursu ne kadar?
ilk 100'e giren öğrencilere, ayda 1250 TL. ilk 500'e giren öğrencilere, ayda 1000 TL. ilk 1000'e giren öğrencilere, ayda 750 TL. ilk 2000'e giren öğrencilere, ayda 500 TL.
Devlet üniversiteleri kaç TL burs veriyor?
Devlet üniversiteleri kaç TL burs veriyor?
Burs veren üniversiteler kapsamında yer alan vakıf ve devlet üniversiteleri öğrencilere farklı oranlarda ve farklı imkânlarda burslar sağlamaktadır….5. Abdullah Gül Üniversitesi (Devlet Üniversitesi)
Sıralama | Nakit Burs
ilk 5.000 | 1000
ilk 10.000 | 700
ilk 15.000 | 600
ilk 20.000 | 500
Tercih bursu indirimi nedir?
Tercih bursu indirimi nedir?
Üniversitemiz lisans programlarının Ücretli, %25 veya %50 İndirimli programlarını ilk beş (5) tercihi arasında yapan ve ÖSYM tarafından bu tercihlerinden birine yerleştirilen öğrencilere ödemeleri gereken öğrenim ücreti üzerinden %25 oranında indirim yapılır, birinci sıradaki tercihine yerleşenlere bu oran %30 olarak …