<
Modoratör
Yeni Üye
7 büyük israf nedir?
7 Temel İsraf – Gereksiz Stok Bu, depolama israfını, işlenmemiş stoğa bağlı sermaye israfını, stoğu taşıma israfını, stoğu tutmak için kullanılan kapları, depolama alanının aydınlatılmasını vb. İçerir. Ayrıca, fazla stoğa sahip olmak israfları gizleyebilir.
Fazla üretim ne demek?
Fazla üretim ne demek?
Fazla üretim: Müşteri veya bir sonraki proses tarafından gerçekte istenenden fazla üretmek. İsrafın en kötü şeklidir çünkü diğer altısına katkıda bulunur. Bekleme: Makineler çevrimlerini sürdürürken, ekipman arızalandığında, gerekli parçalar gelmediğinde, vb. operatörlerin boş durması.
3M felsefesi nedir?
3M felsefesi nedir?
3M, "Muri, Mura, Muda" diye bilinen 3 Japonca terim. Ülkemize Toyota Üretim sistemi ya da yalın düşünce çalışmaları kapsamında girmiş olan kelimelerdir. Daha çok üretim şartlarındaki plansızlıkları ve düzensizlikleri anlatmaya çalışır.
Mudalar nelerdir?
< Muda nedir? > Katma değeri yükseltmeyen, çeşitli olgu ve sonuçlara denir. Farklı bir şekilde söyleyecek olursak, üretim alanındaki muda, "Sadece maliyeti artıran üretim unsurları"dır diyebiliriz.
Kaç çeşit israf vardır?
Kaç çeşit israf vardır?
İsraf çeşitleri şu şekilde sıralanabilir; Zaman israfı Nimet israfı Mekan israfı
İsraf örnekleri nelerdir?
İsraf örnekleri nelerdir?
Yararlanılabilecek bir şeyi atmak, yakmak, yırtmak, kesmek, kırmak bir israftır. Yediğimiz yiyecekler, para, su gibi şeyler birer israf edilebilir şeylerdir. İsraf birçok açıdan insan hayatını etkileyen sonuçlar oluşturmaktadır.
Muda yaklaşımı ne demek?
Bir müşterinin gözünden katma değerli iş, mal üretmek veya bir müşterinin ödemeye istekli olduğu bir hizmeti sunarak katma değer sağlayan bir süreçtir.
Yalın üretim teknikleri nelerdir?
Yalın üretim teknikleri nelerdir?
YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİ
- Tam Zamanında Üretim.
- Tek Parçalı (Kesintisiz) Süreç Akışı
- Kanban / Çekme Sistemi.
- Proaktif (Önleyici) Yaklaşım.
- Sürekli İyileştirme ve Öğrenme (Kaizen)
- SMED (Single Minute Exchange Of Die)
- Yerinde Kalite (Jidoka) ve Görsel Yönetim.
- İş Yükünü Düzleştirme (Heijunka)
En çok israf nerede olur?
En çok israf nerede olur?
İsraf miktarları kategoriye göre değişiklik gösterse de en yüksek israf sırasıyla catering şirketleri, hastaneler, oteller ve restoranlarda gerçekleşmektedir. Sektörlere bağlı olarak gıda israfının hangi aşamalarda gerçekleştiği de farklılık gösterir.
İsraf nedir kısa özet?
İsraf, kelime anlamı olarak, "sahip olduğumuz bir şeyi yok etmek, zayi etmek, dine veya dünyaya meşru bir faydası olmayacak şekilde gerektiğinden daha fazla kullanmak ya da harcamak"tır. Yararlanılabilecek bir şeyi atmak, yakmak, yırtmak, kesmek, kırmak bir israftır.
En çok nelerde israf yapıyoruz?
En çok nelerde israf yapıyoruz?