haberci
Meraklı Üye

Nevşehir'deki 7 yaşındaki ikinci sınıf öğrencisi Ömer Asım Öztürk, "Dünyayı Keşfettim" adını verdiği 3 boyutlu maket sergisiyle dikkatleri üzerine çekti. Öztürk'ün el işçiliğiyle hazırladığı sergide, Türkiye ve dünya genelinde ziyaret ettiği 14 önemli noktanın detaylı maketleri bulunuyor.
Öztürk, Galata Kulesi, Eyfel Kulesi, Pisa Kulesi ve Mevlana Türbesi gibi tanınmış yapıları titizlikle maket haline getirerek ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Sergide her maketin yanında, Ömer Asım'ın o mekanda çekilmiş bir fotoğrafı da sergileniyor, ziyaretçilere o anı canlandırma fırsatı veriliyor.
Küçük sanatçı, gezmeyi çok sevdiğini belirterek, "Bu sergiyi hazırlarken eğlendim ve öğrendim. Gezdiğim yerleri unutmadan daha yakından tanımak istedim" diyor. Sergi, Ömer Asım'ın hayal gücünü ve öğrenme tutkusunu yansıtarak ziyaretçilerden tam not alıyor.
Ömer Asım Öztürk'ün sergisi, özellikle çocuklara ilham kaynağı olmasıyla dikkat çekiyor. Minik sanatçının eserleri, genç yaşta başarının ve merakın ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. - NEVŞEHİR