Son Konular

Aciklamak ne demektir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-145

Açıklamak ne demektir?

Bir konuyu, bir olayı, bir sorunu ilgili bilim ya da bilgi dalının kurallarına uyarak aydınlatma, çözümleme işi. Belirtme, izah etme, anlatma, meydana vurma.
Açıklama yapmak ne demek?
açıklama yöntemi Bir olayı yaratan gerçek nedeni ya da nedenleri ortaya çıkarmayı amaç edinen öğretim yöntemi.
Nitelim nedir?
NİTEKİM – NETEKİM (< nite+kim < nete+kim) Cümle başında kendisinden önce gelen cümledeki hükmü doğrulamak için "gerçekten, hakîkaten, nasıl ki … olduğu gibi" anlamlarında kullanılır: Ben lebin müştâkıyam zühhâd kevser tâlibi / Nitekim meste mey içmek hoş gelir hûşyâra su (Fuzûlî).

Kişileştirme ne anlama gelir?

Hem düz yazılarda hem de şiirlerde kullanılan kişileştirme sanatı, insan dışı varlıklara düşünmek ve duygulanmak gibi insani özelliklerin verilmesi demektir. Örneğin "Sanki çiçekler bana küsmüş gibi, her birinin boynu bükülmüştü." cümlesinde kişileştirme sanatı yapılmıştır.
Nitekim ne için kullanılır?
Nitekim kelimesi, Türk Dil Kurumu'na göre hakikaten ve gerçekten anlamlarında kullanılmaktadır. Cümle içerisinde kullanılmakta olan nitekim kelimesi genellikle bir cümleyi bağlamak için kullanılmaktadır. Nitekim kelimesi genel de sonuç olarak manasına gelecek şekilde kullanılmaktadır.
Tasdiklenmiş ne demek?
Yani bir işin bir durumun kabul gördüğünü, yapılmasında ve hazırlanmasında bir sakınca olmadığını belirtmek istenir: Tasdik etmek anlamı ile olarak TDK'nin açıklamaları bulunmaktadır. Bunlar; – Birincisi, doğrulamak. – İkincisi, onaylamak ve onay vermek anlamıdır.

Eksantrik sensörü bozulursa ne olur?

Eksantrik Mili Konum Sensörü arızalandığında veya farklı sorunlar yaşamaya başladığında, motor bilgisayarına iletilen sinyaller de zayıflar. Nihayetinde sinyal o kadar zayıf olur ki, aracın çalışmasına dahi izin vermeyebilir. Çünkü, marşı çevirdiğinizde ateşleme olmayacaktır.
Eksantrik doğru mu?
Bazı örneklerde görülen "ekzantrik, eksantarik, ekzanterik" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'eksantrik'tir. EKSANTRİK KELİME ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı, 'dış merkezlik, ayrıksı' anlamlarına gelen eksantrik; Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.
Açıklama ne demek örnek?
Açıklayıcı anlatımda yazar, duygularına yer vermez, nesnel bir anlatım hakimdir. Fıkra, makale, deneme, gezi, eleştiri, röportaj gibi yazı türlerinde açıklayıcı anlatım biçimi yoğun olarak görülür. Örnekler: "Milyonlarca kişi kitap okuyor, müzik dinliyor, tiyatroya sinemaya gidiyor.

Paragraf açıklama ne demek?

Bir konunun ya da bir sorunun açıklandığı, öğretici yönü ağır basan paragraflara açıklama paragrafı denir. Açıklama paragrafında, bir konu hakkında bilgisi olmayanları bilgilendirme, konuyla ilgili bilinmeyenleri açıklığa kavuşturma söz konusudur.
Kişileştirme nedir ve örnekleri?
Hem düz yazılarda hem de şiirlerde kullanılan kişileştirme sanatı, insan dışı varlıklara düşünmek ve duygulanmak gibi insani özelliklerin verilmesi demektir. Örneğin "Sanki çiçekler bana küsmüş gibi, her birinin boynu bükülmüştü." cümlesinde kişileştirme sanatı yapılmıştır. Küsmek, sadece insana özgü bir davranıştır.
Kişileştirme nedir 3 örnek?
"Gün batımında ağaçlar hüzünle sallanıyordu." cümlesinde ise, ancak insanlarda olabilecek hüzün duygusu, insan dışındaki bir varlık olan ağaçlara yüklenmiştir. Yani burada "kişileştirme" sanatı yapılmıştır. Örnek cümleler: – Gelişine sevinen bulutlar, ağlamaya başladı. – Güneş uyuduğu zaman şiir yazabilirdi.

Nitekim yerine ne kullanılabilir?

– Gerçekten, hakikaten. – Sonuç olarak.

Bir hakim nasil olmali?

Wu Wei prensibin anlami nedir?

1. Konular

1. 1.261.366
  2. Mesajlar

1. 1.658.946
  3. Kullanıcılar

1. 31.218
  4. Son üye

Geri