Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Açıköğretim Tercihi Nasıl Yapılır ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

İnsan Vücudu Kemik Sayısı Nedir

T

Hücre Döngüsü Konusu Anlatımı

S

SoruCevap

Guest
Açıköğretim tercihi nasıl yapılır 2020? Açıköğretim tercih sürecinde nelere dikkat edilmeli? Açıköğretim tercihlerinde başvuru, tercih, kontenjan, öğrenci, üniversite gibi faktörler önemlidir. Öncelikle açıköğretim programları hakkında detaylı bilgi edinmek önemlidir. Üniversitelerin açıköğretim bölümlerinin kontenjan durumlarını kontrol etmek gereklidir. Öğrenciler tercihlerini yaparken, gelecekteki hedeflerini göz önünde bulundurmalıdır. Mezuniyet ve diploma olanakları, ders içerikleri, eğitim süresi gibi kriterler değerlendirilmelidir. Açıköğretim tercihi yapılırken, birçok üniversitenin internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Adaylar, tercihlerini yapmadan önce 2020 yılı açıköğretim tercih kılavuzunu dikkatlice incelemelidir.
İçindekiler
[h3][/h3]

Açıköğretim Tercihi Nasıl Yapılır 2020?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihi yapmak isteyenler için 2020 yılında nasıl bir süreç izlenmelidir? İşte bu süreç hakkında en çok aranan 19 soru ve cevapları:
[h3][/h3]

1. Açıköğretim tercihi nasıl yapılır?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihi yapmak için öncelikle ÖSYM'nin resmi internet sitesine giriş yapmalısınız. Ardından tercihlerinizi yapabileceğiniz "Açıköğretim Programları" bölümünü bulmalısınız. Burada tercih edebileceğiniz programlar ve detayları yer almaktadır.
[h3][/h3]

2. Açıköğretim tercihleri ne zaman yapılır?

[h3][/h3]2020 yılında açıköğretim tercihleri için belirlenen tarihler ÖSYM tarafından duyurulmuştur. Genellikle tercihler Temmuz ayında yapılır. Ayrıca tercih süresi genellikle birkaç hafta sürmektedir.
[h3][/h3]

3. Açıköğretim tercihleri için gerekli belgeler nelerdir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihleri için gerekli olan belgeler şunlardır: nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma ya da mezuniyet belgesi fotokopisi, fotoğraf gibi kişisel bilgileri içeren belgeler.
[h3][/h3]

4. Açıköğretim tercihlerinde puan hesaplama nasıl yapılır?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihlerinde puan hesaplama, ÖSYM'nin belirlediği kriterlere göre yapılır. Genellikle sınav puanları, diploma notu ve tercih edilen programın kontenjan durumu dikkate alınır. Bu bilgileri ÖSYM'nin internet sitesinden detaylı olarak öğrenebilirsiniz.
[h3][/h3]

5. Açıköğretim tercihleri için kaç tercih hakkımız vardır?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihleri için genellikle adaylara 24 tercih hakkı verilmektedir. Ancak bu sayı her yıl değişebilir, bu yüzden güncel bilgileri ÖSYM'nin internet sitesinden takip etmeniz önemlidir.
[h3][/h3]

6. Açıköğretim tercihlerinde hangi programlar tercih edilebilir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihlerinde birçok farklı program tercih edilebilir. Örneğin, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler gibi programlar tercih edilebilir. Ayrıca ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan tercih kılavuzunda tüm programları bulabilirsiniz.
[h3][/h3]

7. Açıköğretim tercihlerinde kontenjanlar nasıl belirlenir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihlerinde kontenjanlar genellikle üniversitelerin öğrenci kapasitesine göre belirlenir. Her program için belirli bir kontenjan ayrılır ve tercihler bu kontenjanlar doğrultusunda yerleştirilir.
[h3][/h3]

8. Açıköğretim tercihleri sonuçları ne zaman açıklanır?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihleri sonuçları genellikle tercihlerin kapanmasından birkaç hafta sonra açıklanır. Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesinden ve SMS ile duyurulur. Sonuçları öğrenmek için T.C. Kimlik numaranızı kullanmanız gerekmektedir.
[h3][/h3]

9. Açıköğretim tercihleri sonuçları nereden öğrenilir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihleri sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenilebilir. Ayrıca sonuçlar SMS ile de duyurulur. Sonuçları öğrenmek için T.C. Kimlik numaranızı kullanmanız yeterlidir.
[h3][/h3]

10. Açıköğretim tercihleri için ücret ödenir mi?

[h3][/h3]Evet, açıköğretim tercihleri için belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Bu ücret, ÖSYM tarafından belirlenen miktar üzerinden ödenir. Ücreti ödemek için ÖSYM'nin internet sitesindeki talimatları takip etmeniz gerekmektedir.
[h3][/h3]

11. Açıköğretim tercihleri için başvuru şartları nelerdir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihleri için başvuru yapabilmek için genellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız ve belirli bir yaş sınırını aşmış olmanız gerekmektedir. Ayrıca lise diplomasına sahip olmanız da gerekmektedir.
[h3][/h3]

12. Açıköğretim tercihleri için son başvuru tarihi ne zamandır?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihleri için son başvuru tarihi ÖSYM tarafından belirlenir ve her yıl değişebilir. Son başvuru tarihini ÖSYM'nin internet sitesinden takip etmeniz önemlidir.
[h3][/h3]

13. Açıköğretim tercihleri için ek puanlar var mıdır?

[h3][/h3]Evet, açıköğretim tercihleri için bazı durumlarda ek puanlar verilmektedir. Örneğin, engelli adaylar, şehit veya gazi yakınları gibi durumlarda ek puan hakkı bulunmaktadır. Bu durumlar için ayrıntılı bilgileri ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
[h3][/h3]

14. Açıköğretim tercihleri için neler gereklidir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihleri için gerekenler: T.C. Kimlik numarası, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi, fotoğraf gibi kişisel bilgileri içeren belgeler, ücretin yatırıldığına dair dekont gibi belgeler.
[h3][/h3]

15. Açıköğretim tercihlerinde kaçıncı tercih önemlidir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihlerinde kaçıncı tercihin daha önemli olduğu kişiden kişiye değişebilir. ÖSYM'nin belirlediği kriterler doğrultusunda tercihler değerlendirilir. Genellikle daha yüksek puanlı tercihler öncelikli olarak değerlendirilir.
[h3][/h3]

16. Açıköğretim tercihleri için sınavsız geçiş yapılabilir mi?

[h3][/h3]Evet, açıköğretim tercihleri için bazı durumlarda sınavsız geçiş yapılabilir. Örneğin, daha önce üniversite eğitimi almış olanlar veya yatay geçiş yapmak isteyenler sınavsız geçiş hakkına sahip olabilir. Bu durumlar için ayrıntılı bilgileri ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
[h3][/h3]

17. Açıköğretim tercihleri için puan türleri nelerdir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihlerinde kullanılan puan türleri genellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarıdır. Bu puanlar, TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç bölümden oluşur. Hangi puan türünün tercih edileceği tercih yaparken belirtilmelidir.
[h3][/h3]

18. Açıköğretim tercihleri için tercih süresi uzatılabilir mi?

[h3][/h3]Evet, açıköğretim tercihleri için tercih süresi bazı durumlarda uzatılabilir. ÖSYM tarafından belirlenen takvim doğrultusunda tercih süresi uzatılabilir veya değiştirilebilir. Bu yüzden güncel bilgileri ÖSYM'nin internet sitesinden takip etmeniz önemlidir.
[h3][/h3]

19. Açıköğretim tercihleri nasıl iptal edilir?

[h3][/h3]Açıköğretim tercihleri iptal etmek isteyenler, tercihlerini yaparken aldıkları "Tercih İptali" seçeneğini kullanabilirler. Ayrıca tercihlerin belirtilen süre içinde yapılması gerekmektedir. Süre sonrasında tercih iptali yapılamaz.
[h3][/h3]

[h3][/h3]
1. Açıköğretim tercihleri, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapılır.
2. Tercihler, belirlenen tarihlerde elektronik olarak yapılır.
3. Tercihlerin sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulur.
4. Tercih yaparken, istenen programlar ve üniversiteler arasından seçim yapılabilir.
5. Tercih yapmadan önce, açıköğretim programları hakkında detaylı bilgi almak önemlidir.

Açıköğretim tercihleri, ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılır.
Tercihler elektronik ortamda ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir.
Tercih sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden takip edilebilir.
Tercih yaparken, istenen programlar ve üniversiteler arasından seçim yapılabilir.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri