Son Konular

Acil uygulamalar nelerdir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Acil uygulamalar nelerdir?

Acil Durumlarda Kullanılabilecek Uygulamalar Nelerdir?
- Güvendeyim Uygulaması Uygulama AKUT tarafından üretilmiş bir uygulamadır.
- 112 Acil Yardım Butonu Uygulaması Uygulama Sağlık Bakanlığı tarafından üretilmiş bir uygulamadır.
- Red Panic Button Uygulaması
- Bridgefy Uygulaması
- KADES uygulaması

DETS skoru ne demek?

Acil servise başvuran hastalar, acil servis girişinde paramedikler tarafından karşılanırlar. Şikayetlerinin ciddiyetine ve aciliyetine göre Dokuz Eylül Triaj Skalası (DETS) kullanılarak aldıkları puan gereğince acil servisin ilgili birimlerine alınırlar.

Kapalı Resüsitasyon nedir?

Kapalı Resüsitasyon nedir?
Resüsitasyon (Yeniden Canlandırma) Odası: Herhangi bir nedenle solunumu durmuş ve kardiyak arrest olan ya da olma ihtimali bulunan, travma nedeni ile acil servise başvuran, kanaması olan, zehirlenen, şuuru kapalı olan, ambulansla hastaneye getirilen hastaların ilk muayene ve tedavisinin yapıldığı kritik hasta takip …

Acil durum Uygulamaları Nedir?

Acil durumlarda başvurmak için kullanabileceğiniz ilk servislerden biri, Sağlık Bakanlığı'nın kullanıma sunduğu "112 Acil Yardım Butonu" adlı mobil uygulama. 112 Acil Yardım Butonu uygulamasıyla acil durumlarda konum bilgisi vererek yardım talep edebilir ve olaylara en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. …

Hasta gözlem odası nedir?

Gözlem odası; acil muayene odasında muayenesi yapılıp tedavi ve gözlemlenmesi gereken hastaların yatış yaptığı yerdir.

Resüsitasyon nedir nasıl yapılır?

Resüsitasyon nedir nasıl yapılır?
CPR, en basit şekilde hastanın ağzından hava üflenmesi (suni solunum) ve kalbinin bulunduğu bölgeye el ile baskı uygulanması yöntemi (kalp masajı) olarak açıklanabilir. Kişinin ağzından hava üflenmesiyle akciğerlerine hava gitmesi sağlanır. Göğüs kafesine baskı uygulanmasıyla da kalbin vücuda kan pompalaması sağlanır.

Acil durum nedir kısa?

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğe göre ise acil durum, işyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olaylardır.

Acil durum ve Acil Durum Yönetimi Nedir?

Afet ve acil durum yönetimi, afet yönetimi veya acil durum yönetimi meydana gelen bir afet veya acil durumun etkilerini azaltmak için yapılan çalışmaların tümü. Afet ve acil durum yönetiminin odaklandığı konu, meydana gelen olayları önlemek veya ortadan kaldırmak değil, etkilerini azaltmak için çalışmalar yapmaktır.

Gri durum ne demek?

Gri durum ne demek?
Savaş durumu varsa kullanılır. Hastane güvenliğinin bomba,terörist saldırı vb gibi olaylar nedeniyle tehdit altında olduğu durumlarda kullanılır. Kontaminant maddelerin hastaneye karşı tehlike yarattığı durumlarda kullanılır.

Triaj nedir çeşitleri nelerdir?

Triaj, geniş kapsamlı olarak ilk kez I….Dünya genelindeki triaj uygulamalarında dört farklı renk kullanılır.
- Kırmızı: Hastanelerde ve sağlık çadırlarında öncelik kırmızı rengine verilir.
- Sarı: Hayati tehlikesi bulunmayan, bununla birlikte acilen bakım gerektiren hastalar için sarı kullanılır.
- Yeşil:
- Siyah:

Triyaj yöntemleri nelerdir?

Triaj işlemi başvuru sırasında doktor, acil tıp teknisyeni, hemşire, sağlık memuru vb. nitelikteki sağlık personeli tarafından yapılır. Triaj uygulaması için muayene, tetkik, tedavi, tıbbi ve cerrahi girişimler bakımından öncelik sırasına göre kırmızı, sarı ve yeşil renkleri kullanılır.

Acil durumlarda kullanılabilecek uygulamalar arasında oldukça faydalı seçenekler mevcut. Özellikle sağlık alanında kullanılan uygulamalar, hızlı müdahale ve yardım alınması açısından son derece önemli olabilir. İşte bazı acil durum uygulamaları:

1. **Güvendeyim Uygulaması:** AKUT tarafından üretilmiş bir uygulama. İhtiyaç halinde konum bilgilerinizi paylaşabilir ve yardım talep edebilirsiniz.
2. **112 Acil Yardım Butonu Uygulaması:** Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan bu uygulama ile acil durumlarda hızlı bir şekilde yardım talep edebilirsiniz.
3. **Red Panic Button Uygulaması:** Acil durumda bir tuşa basarak acil servislere ulaşmanızı sağlayan bir uygulama.
4. **Bridgefy Uygulaması:** İnternet bağlantısı olmadan da mesajlaşmanızı sağlayan bir iletişim uygulaması. Acil durumlarda iletişimi kolaylaştırabilir.
5. **KADES Uygulaması:** Kadına yönelik şiddet durumlarında kullanılan KADES uygulaması, acil destek ve yardım imkanı sunar.

**DETS Skoru** ise acil servise başvuran hastaların şikayetlerinin ciddiyetine ve aciliyetine göre belirlenen bir puanlama sistemidir. Paramedikler tarafından verilen bu skor, hastaların hangi birimde hangi hizmetleri alacağını belirler.

**Kapalı Resüsitasyon**, resüsitasyon odasında yapılan bir yaşam kurtarma yöntemidir. Solunumu durmuş veya kardiyak arrest geçiren hastalara uygulanan tıbbi müdahalelerin genel adıdır.

**Triaj**, acil durumlarda hastaların öncelik sırasına göre sınıflandırılması ve müdahalelerin belirlenmesi işlemidir. Farklı renklerle belirtilen triaj kategorileri, hastaların aciliyet durumuna göre ayırarak en hızlı ve etkili müdahalenin yapılmasını sağlar. Kategorilere örnek vermek gerekirse:
- Kırmızı: Acil müdahale gerektiren durumlar.
- Sarı: Acil olmayan ancak bakıma ihtiyaç duyan hastalar.
- Yeşil: Hafif yaralılar.
- Siyah: Manage edilemeyecek durumlar.

Acil durumlar ve afetler karşısında uygulanan yönetim sürecine **Afet ve Acil Durum Yönetimi** adı verilir. Bu süreçte amaç, olayların etkilerini azaltmak ve insan sağlığı ve güvenliğini sağlamak üzerinedir. Ayrıca **Gri Durum** terimi, hastane güvenliğinin tehdit altında olduğu durumları belirtmek için kullanılır; örneğin savaş durumu, terör saldırısı gibi.

Siyah zemin uzerine sari plaka kime ait?

Hava sogutucu mu vantilator mu?