haberci
Meraklı Üye
Adana çingen kebabı nasıl yapılır
Çingene Kebabı
Malzemeler:
12 kg patlıcan
1 kg domates
2 baş soğan
45 yeşil biber
12 demet maydanoz
yeterince tuzlu ve sumak
Hazırlanışı:
Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir Piştikten daha sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir Öteki tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuzlu ve sumakla ovalanır, sonradan içine doğranmış maydanoz konur ve bitmiş karıştırılır Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir Sıcak servis yapılır *
Çingene Kebabı
Malzemeler:
12 kg patlıcan
1 kg domates
2 baş soğan
45 yeşil biber
12 demet maydanoz
yeterince tuzlu ve sumak
Hazırlanışı:
Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir Piştikten daha sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir Öteki tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuzlu ve sumakla ovalanır, sonradan içine doğranmış maydanoz konur ve bitmiş karıştırılır Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir Sıcak servis yapılır *