Modoratör
Yeni Üye
Adresim hangi sağlık ocağına bağlı?
Aile hekiminizi öğrenmek için (www.turkiye.gov.tr) adresi üzerinden girmeniz yeterlidir. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi girdikten sonra sorgulama butonuna "Aile Hekim Bilgisi Sorgulama" yazıp aile hekiminizi öğrenebilirsiniz.
Aile hekimliğinden sağlık raporu alınır mı?
Aile hekimliğinden sağlık raporu alınır mı?
Aile hekiminden işe giriş sağlık raporu alabilmek için; işe girilecek yerin 50'den az çalışanı olmalı ve tehlikeli sınıftaki bir işyeri olmamalıdır. İşe başlanacak kurumun çalışan sayısı yeterli ve az tehlikeli grupta yer alması halinde sağlık raporu aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınabilir.
Aile hekimi olmak için ne yapmalıyım?
Aile hekimi olmak için ne yapmalıyım?
Nasıl Aile Hekimi Olunur?
- Üniversitelerin tıp bölümünden mezun olarak pratisyen hekim ünvanını kazanan kişilerin, aile hekimliği eğitim programını tamamlayarak 'Aile Hekimi Sertifikası' almaları gerekmektedir,
- Üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı olan Aile Hekimliği Anabilim dalını bitirmek,
Sağlık ocağı doktoru kaç yıl okur?
Ülkemizde 1985 yılından bu yana yapılmakta olan aile hekimliği uzmanlık eğitimi 3 yıl sürelidir. 2010 yılında yapılan yasal düzenleme ile zorunlu rotasyon süresi 18 aya indirilmiş ve aile hekimliği uygulama eğitimine yer açılmıştır.
Ikamet değişince aile hekimi değişir mi?
Ikamet değişince aile hekimi değişir mi?
Kişiler adres değişikliği durumunda aile hekimi taşıma işlemi yapmak zorunda değildir. İkamet değişikliği olduğunda elektronik ortamda otomatik olarak aile hekimi değişikliği yapılamamaktadır. Adres değişikliği durumunda aile hekiminizi değiştirmek istiyorsanız başvuruda bulunabilirsiniz.
Misafir hasta nedir?
Misafir hasta nedir?
İl Dışından gelen vatandaşlarımız, istediği Aile Hekimlerine muayene olabileceklerdir. Bu kişiler misafir hasta olarak kabul edileceklerdir. "Misafir Hastaların" sağlık kayıtları kendi doktoruna elektronik ortamda iletilecektir.
E devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?
e-Devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?
- Adım 1: e-Devlet resmi websitesinden hesabınıza giriş yapın.
- Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin.
- Adım 3: Buradan "Kişisel Sağlık Bilgi Formu" seçeneğini seçin.
Sağlık raporu almak için ne yapmalıyım?
Sağlık raporu almak için ne yapmalıyım?
Sağlık raporu nasıl ve nereden alınır? Sağlık raporu almak için öncelikle herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeniz yeterli. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurulabilir.
Aile hekimi olmak için hangi bölüm okunmalı?
Aile hekimi olmak için hangi bölüm okunmalı?
Aile hekimi merak edilen meslek grupları arasında yer alıyor. Aile hekimi olmak isteyen kişilerin, üniversitelerde tıp bölümünü tamamlaması gerekiyor. Tıp bölümü bitiren bireyler, daha sonra aile hekimliği için verilen eğitimleri katılmalıdır.
Aile hekimi kac yil okunuyor?
Aile hekimliği tavan ücreti ne kadar?
Aile hekimliği tavan ücreti ne kadar?
1) Mesleki yüksek öğrenim mezunu olmayan aile sağlığı elemanına tavan ücretin %41,85'i, (Önceki Hali: 1.158 (binyüzellisekiz) TL), 2) Mesleki yüksek öğrenim mezunu aile sağlığı elemanına tavan ücretin %49,15'i, (Önceki Hali: 1.360 (binüçyüzaltmış) TL), tutarında ödeme yapılır.
Aile hekimliği maaşı nasıl hesaplanır?
Aile hekimliği maaşı nasıl hesaplanır?
- 4000'den. fazla kayıtlı kişiye sahip birimlerin, katsayısı yüksek olanları ilk. 4000'e dahil ederek hesaplamaları gerekmektedir.
- 12.000. TL'ye kadar ise 15%
- 12.000 – 29.000 TL arası ise 20%
- 29.000. TL – 106.000 TL arası ise 27%
- 106.000. TL'den fazlası ise 35% oranı uygulanır.
Aile hekimliği kaç yıl üniversite okur?
Uzmanlık Eğitim Süreleri
Ana Dallar | Eğitim Süreleri
2- Adli Tıp | 4 yıl
3- Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi | 5 yıl
4- Aile Hekimliği | 3 yıl
5- Anatomi | 3 yıl