Modoratör
Yeni Üye
ADSL kablolu internet mi?
ADSL bağlantısı, telefonların alt yapısında bulunan bakır kablolar tarafından sağlanıyor. Ses ve veri olmak üzere iki farklı bağlantı sağlayan bu kablolar, düşük frekansta ses, yüksek frekansta ise veri aktarımı gerçekleştiriyor.
DSL internet ne demek?
Türkçeye "Dijital Abone Hattı" olarak çevrilen DSL teknolojisi, ses hizmetine müdahale eden telefon hatları üzerinden veri ileten bir veri iletişim teknolojisidir. DSL, uzak erişimin geleceği (The Future of Remote Access) olarak da adlandırılmaktadır.
ADSL kablosu nasıl olmalı?
ADSL kablosu nasıl olmalı?
Sizin beyaz ve mavi renkli kabloları, yine aynı renkteki kablolarla bağlamanız gerekir. Diğer iki kablo yedektir ve sorun çıkması durumunda bağlamayı denemeniz daha doğru olacaktır. Eğer dış hat ya da ADSL kablosu mavi ya da beyaz değilse, en yakın renkli kabloya bağlamak doğru tercih olacaktır.
En kaliteli telefon kablosu hangisi?
Uzun mesafelerde kaliteli bağlantı sağlamak için CAT6 kablo almalısınız. Not: Piyasada bir çok sahta CAT6 kablosu mevcut.
ADSL internet kullanılır mı?
Kablolu veya kablosuz bir ADSL modem ile hem dizüstü hem de masaüstü kişisel bilgisayarınızı ya da tabletinizi kullanarak internete bağlanabilirsiniz. VDSL bağlantı kullanıyorsanız ADSL modemi kullanamazsınız.
DSL bağlantı sorunu nasıl çözülür?
DSL bağlantı sorunu nasıl çözülür?
"DSL bağlantısı yok" sorunu nasıl çözülür?
- Adım #1: Bağlantı kablolarını kontrol edin.
- Adım #2: Modemi ve bilgisayarı yeniden başlatın.
- Adım #3: Antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakın.
- Adım #4: Windows Sorun Giderici'yi çalıştırın.
- Adım #5: Farklı bir cihaz ile internete bağlanmayı deneyin.
DSL hizmeti ne demek?
Digital Subscriber Line (Sayısal Abone Hattı), sıradan bakır kablolar üzerinden evlere ve ofislere yüksek bant genişliği sağlayan bir teknolojidir.
ADSL kablosu uzunluğu internet hızını etkiler mi?
Kablo uzunluğu neredeyse hiç etkilemez.
Köken kablo ne demek?
Köken kablo ne demek?
Telefon Kablosudur. Uçlarına modem ve telefon prizlerine takılan RJ11 uçlardan kolaylıkla takılabilir. Kablo plastik koruyucuya yapışık olduğu için esnemelerden en az şekilde etkilenir.
RJ11 portu nedir?
RJ11 telefon setlerinde kullanılan kablo konektörüdür. Uygulamadan başka bir fark, konektörlerindeki tellerin sayısıdır. Her iki konnektörde de yakından bakarsanız, RJ11'in içinde sadece dört tel olduğunu görürsünüz, RJ45'in içinde ise sekiz tel vardır. Sonuç olarak, RJ45 konektörü RJ11'den biraz daha büyüktür.
ADSL hızlı internet nedir?
ADSL internet hizmeti 16 Mbps oranına kadar bant genişliği sağlar. ADSL internet abonesinin kullanmakta olduğu telefon hattının bir ucu telefon hizmetinin verilmekte olduğu Telekom santrallerinde bağlı bulunmaktadır.
ADSL maksimum hız ne kadar?
ADSL maksimum hız ne kadar?
ADSL ile alabileceğiniz maksimum hız 16 Mbps iken, VDSL hizmeti ile 16 Mbps'den çok daha yüksek oranda bir hıza kavuşabilirsiniz.
ADSL 2 Ne kadar hızı destekliyor?
ADSL2'nin maksimum veri akış hızı ADSL'in iki katıdır. (16 Mbit/s karsilan bağlantı 8 Mbit/s POTS üzerinden ADSL bağlantısı için); iyileştirilmiş sinyal çalışmaları ve kodlama sayesinde, bu yüksek hız daha uzak mesafelere kadar taşınabilmektedir.