Son Konular

Afyonkarahisar Yemekleri - Afyonun Yemek Kültürü

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Afyon Mutfağı - Afyonkarahisar Geleneksel Yemekleri - Afyon Mutfağının Özellikleri

Afyonkarahisar, zengin ve çeşitli yemek kültürüne sahip. Tatlılar, et ve sebze yemekleri, hamur işleri kendi içinde çeşitlilik gösteriyor.

Sadece patlıcandan yapılan 22 çeşit yemeğin yapıldığı Afyon aşçı yetiştirme bakımından Bolu - Mengen'den sonra ikinci sırada. Yöre mutfağı ağırlıkla hamura ve ete dayalı olmakla birlikte kaymağı ve lokumu gibi kendi üretimine dayanan bir çok çeşitlilik sunuyor. Bu zenginlik özellikle düğün, doğum ve asker yemeklerinde kendini göstermektedir.

"Sıra yemeği" denilen davetlerde yemeğe; çorba ile başlanır, daha sonra et yemeği, arkasından mevsime göre sebze yemekleri gelir. Börek bu yemeklerin vazgeçilmez yiyeceği. Böreğin yanında vişne hoşafı ikram edilir, arkasından tadı olarak kaymaklı ekmek kadayıfı, baklava irmik helvası, hurma tatlısı yendikten sonra üzerine bamya yemeği gelir.

Sıra yemeği, meyve yada sütlü tatlının yenilmesi ile sona erer. Yöre yemeklerinden birkaç tanesini sayacak olursak; çullama köfte, sulu köfte, ilibada dolması, sırt dolması, hamur işleri arasında; ağzı açık, bükme, börek, bazlama, börek kenarı, haşhaşlı börek, ikiz börek, katmer, ocak bükmesi, şepit, azdırma, cücü, çörek, nohut çöreği, dolama, ev hamuraşı ev makarnası, nuska hamuraşı, sakala çarpan, velense hamuraşı, sebze yemekleri arasında; patlıcan böreği, nohudu patlıcan, kavurmalı patkcan kebabı, patkcan kül, imalbayıldı, patlıcan köftesi, maydanoz musakka, Mekke göllesi sayılabilir.


alıntı
 
S

Afyon İlçeleri - Afyonkarahisar Bolvadin İle İlgili Bilgi

S

Afyonkarahisar Frig Vadisi

Benzer Konular

  • Öneri Öneri
Afyon Geleneksel Yemekleri, Afyonun Geleneksel Yemekleri Nelerdir, Afyonun Yöresi Geleneksel Yemekler Afyonun Yemekleri Afyonun Geleneksel Yemekleri ÇORBALAR: Sakala çarpan çorba, şehriye çorbası, tarhana çorbası, pirinç çorbası, işkembe çorbası, miyane çorbası ETLER : Bütüm et, zürbiye, pideli...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  • Öneri Öneri
afyonun bölgesel yemekleri,afyon yöresel yemekler,afyonun ünlü yemekleri,afyon ünlü yemekleri,afyon yemekleri AFYON YÖRESEL YEMEKLER ÇORBALAR: Sakala çarpan çorba, şehriye çorbası, tarhana çorbası, pirinç çorbası, işkembe çorbası, miyane çorbası ETLER : Bütüm et, zürbiye, pideli kebap, özbek...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  • Öneri Öneri
Afyonun Bölgesel Yemekleri, Afyon ili, varlıklı bir mutfağa sahiptir Bilhassa hamur işleri, haşhaşlı ve kaymaklı yiyecekler yöreye has özellikler taşır Esas yemekleri aralarında bulgur yemekleri, sakala çarpan çorbası,çullama köfte, ilibada dolması, sulu köfte, sırt dolması, göce tarhanası...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  • Öneri Öneri
karamanın yemek kültürü,karamanın bölgesel yemekleri,karamanın meşhur yemekleri Karaman yemekleri, tarımla uğraşan toplumların yemeklerinin özelliklerini yansıtır Karaman'da yiyeceğin bol olduğuna dair şu tekerlemeler söylenir 1 Karaman okkası, Çelebi lokması 2 Karnım aç,Karaman'a kaç ÇORBALAR...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
  • Öneri Öneri
Karamanın Bölgesel Yemekleri, ÇORBALAR: Arabaşı Çorbası, İşkembe Çorbası, Domates Çorbası, Yayla Çorbası, Mantar Çorbası, şehriye Çorbası, Tarhana Çorbası, Ezogelin Çorbası, Toyga Çorbası, Sulu Pilav, Sakala Sünen (MercimekliErişte Çorbası), Mercimek Çorbası, Pirinç Çorbası, Tavuk Çorbası...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  1. Konular

    1. 1.281.109
  2. Mesajlar

    1. 1.678.468
  3. Kullanıcılar

    1. 31.755
  4. Son üye

Geri
Üst Alt