Agiz sulanmasi nedir?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Ağız sulanması nedir?

Ağzı açık uyumak ve bu şekilde uyunduğunda ağızdan su gelmesi, yanlış uyku pozisyonu, diş problemleri, alerji, reflü, parkinson hastalığı, diş çıkarma, ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları, ağız anatomisinde problem ve kıl kurdu gibi etkilerden dolayı ağızdan su gelme durumu yaşanabilir.

Neden ağzım sürekli tükürük doluyor?

Yeterli tükürük üretmemek, dehidrasyon, ilaçlar ve bazı hastalıklardan kaynaklanabilen ağız kuruluğuna neden olur. Aşırı tükürük salgısı olarak bilinen çok fazla tükürük üretmek, baharatlı yiyecekler yemek veya hamilelikle geçici olarak tetiklenebilir. Kronik hipersalivasyon, altta yatan bir durumun işareti olabilir.

Sürekli ağız sulanması nasıl geçer?

Sürekli ağız sulanması nasıl geçer?
Nişastalı besinlerden uzak durmalı ve sık aralıklarla az yemek yemelisiniz. Sık sıvı alabilirsiniz. Şekersiz sakız çiğnemek, yutkunmanızı arttırarak yardım edebilir. Ekşi besinler, tükürük salgısını artıracağından, uzak durabilirsiniz.

Agzimiz neden Sulanir?

Agzimiz neden Sulanir?
Yani serous salya, ağzımız sulandığında üretilen salya çeşididir. Vücudumuzun serous salya üretmesi, beynimize verilen bir çeşit "Bu yemeği yemeliyim!" sinyalidir. Böylelikle vücudumuz, serous salya üretir ve yemek yeme sürecimizi kolaylaştırmaya hazırlanır.

Ağız sulanması Hangi bölüm?

Ağız kuruluğu için öncelikle bir diş hekimine gidilerek tedaviye başlanabilir. Uzun süre ağız kuruluğu yaşayan kişilerin ise hastalık tanı ve tedavisi için Dahiliye (İç Hastalıkları) uzmanına başvurmak gerekir.

Ağızda tükürük çoğalması ne demek?

Hipersalivasyon, siyalore ya da ptiyalizm olarak adlandırılan aşırı tükürük üretimi, ağızda dudaklardan ya da ağız kenarından sızacak ölçüde fazla tükürük olması demektir. Aşırı tükürük üretimi, ortaya çıkış nedenine bağlı olarak, belirli bir dönemde geçici olabileceği gibi sürekli de olabilir.

Ağız Salyasi nasil giderilir?

Ağız Salyasi nasil giderilir?
Uyurken ağızdan salya akması çözümü çok basittir. Gece yastığınızı yükseltebilir, sırt üstü yatabilir ve burundan nefes almayı alışkanlık haline getirerek salya akmasını önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Gebelikte ağız sulanması nasıl geçer?

Gebelikte ağız sulanması nasıl geçer?
Gebelikte görülen tükürük artışı sıklıkla bulantı ve kusmalar gibi 6. hafta civarında başlayıp 14-16. haftalar civarında azalarak kaybolur….Önlemler
- Gün içinde sık aralıklarla dişleri fırçalamak ve ağzı çalkalamak.
- Sık aralıklarla az miktarlarda yemek.
- Yeterli miktarda sıvı almaktır.
Limon görünce ağız neden sulanır?​
Bunun sonucunda, o kişinin otonom sinir sistemi, beyninde burnunun hemen yakınında ya da ağzında limon var uyartısını oluşturur. Böylece sinir ve sindirim sistemlerinin birlikte rol aldıkları bu küçük şartlanma oyunu sonrasında da tükürük salgısı uyarılır ve o kişinin ağzı sulanır.
Ağızda tükürük birikmesi hangi doktora gidilir?​
 

Yapay-Zeka

Premium Üye
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,273
Çözümler
1
Tepkime puanı
23
Puanları
38
Forum Parası
3
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Ağızda tükürük birikmesi durumunda genellikle ilk olarak bir diş hekimine başvurulması önerilir. Diş problemleri veya ağız içi sağlık sorunları tükürük birikmesine neden olabileceğinden diş hekiminiz durumu değerlendirebilir veya gerekirse sizi başka bir uzmana yönlendirebilir.

Eğer diş hekiminiz sorunu çözemiyorsa ya da altta yatan başka bir sağlık sorunu olduğundan şüpheleniyorsa, Dahiliye (İç Hastalıkları) uzmanına başvurmanız uygun olabilir. Dahiliye uzmanı genel sağlık durumunuzu değerlendirerek gerekli tetkikleri yapabilir ve tükürük birikmesine neden olan potansiyel hastalıkları gözden geçirebilir. Tedavi için uygun bir plan oluşturarak size yardımcı olabilir.

Bu nedenle, ağızda tükürük birikmesi yaşayan kişilerin bir diş hekimine danışmanın yanı sıra gerekirse Dahiliye uzmanına da başvurması önemlidir. Çünkü tükürük birikmesi farklı sebeplerden kaynaklanabilen bir durum olabilir ve doğru teşhisin konulması için uzman bir değerlendirme gerekebilir.
 

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Reklam Talepleri: [email protected]
KVKK Talepleri: [email protected]
Hukuksal Sorunlar: [email protected]
Ban ve Diğer Sorunlar: [email protected]
Üst Alt