<
T
theking
Ağlayan Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
1,5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt
Sosu için;
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Ağlayan Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpıyoruz.
Akabinde başka kek gereçlerini de ekleyip kar istiyoruz.
Kare fırın tepesini(28*28cm borcam fırın kabı) yağlayıp kek hamurunu döküyoruz.
Evvelden ısıtılmış 170derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra her tarafına kürdan ile delikler açıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı geçince süt ile ıslatıyoruz.
Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz kremşanti sürülür.
Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz üzere süslenerek servis yapılır.
Şimdiden afiyet olsun.
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
1,5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt
Sosu için;
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Ağlayan Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpıyoruz.
Akabinde başka kek gereçlerini de ekleyip kar istiyoruz.
Kare fırın tepesini(28*28cm borcam fırın kabı) yağlayıp kek hamurunu döküyoruz.
Evvelden ısıtılmış 170derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra her tarafına kürdan ile delikler açıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı geçince süt ile ıslatıyoruz.
Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz kremşanti sürülür.
Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenip, dilediğiniz üzere süslenerek servis yapılır.
Şimdiden afiyet olsun.