Son Konular

Ahmet Kekeç Kimdir

Credits
1.258.181
Ahmet Kekeçin Hayatı
Ahmet Kekeç Kimdir Hakkında Data
Ahmet Kekeç 1961 yılında Malatya'da doğdu
Ahmet Kekeç Sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Lisesini okudu Ankara Gazi Eğitim Ahmet Kekeç Enstitüsünden atıldı Yazı hayatına aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde öykü, deneme ve eleştiri yazıları yazarak başladı 1985 yılında birincil hikaye kitabı olan Son İyi Şeyleri çıktı Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı
Ahmet Kekeç Milli Gazete, Yeni Haber, Süre, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, yayımcı ve köşe yazarı olarak çalıştı 15 yıldır gazetecilik yapıyor Gazetelerde yazdığı yazılar MGV Gençlik Dergisi (1997) ve Türkiye Yazarlar Birliği (1997) kadar ödüllendirildiAhmet Kekeç Son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırdı Ahmet Kekeç Halen Yeni Şafak gazetesinde günlük yazılarını sürdürüyorAhmet Kekeç bu vakit içerisinde hakkında çözülmüş 30 a yakın suç oluşturan ve tazminat davasıyla boğuşmaktadır
Ahmet Kekeçin Emre Yayınları'nda Meydana Çıkan Eserleri
*CİA ve 12 Eylül
* İnek Sosyalizmi
*Atam Sen Kalk Ben Yatam (Tükendi)
* Yurtta Sus,Cihanda Sus
*Maalesef Türkiye *

Ahmet Kekeç, 1961 yılında Malatya'da doğmuştur. Eğitim hayatına Atatürk İlkokulu'nda başlayan Kekeç, daha sonra Atatürk Ortaokulu ve Atatürk Lisesi'ni tamamlamıştır. Ardından Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nde okuyan Kekeç, buradan atılmıştır. Yazı hayatına aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde öykü, deneme ve eleştiri yazıları yazarak adım atmıştır.

1985 yılında ilk hikaye kitabı olan "Son İyi Şeyleri"ni yayımlayan Ahmet Kekeç, bu dönemden sonra gazete yazılarından derlenen 10 kitap daha yayımlamıştır. Gazetecilik kariyerine Milli Gazete, Yeni Haber, Süre, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, yayımcı ve köşe yazarı olarak devam etmiştir. 15 yıldır gazetecilik yapan Ahmet Kekeç'in yazıları, MGV Gençlik Dergisi (1997) ve Türkiye Yazarlar Birliği (1997) tarafından ödüllendirilmiştir.

Son yıllarda roman çalışmalarına ağırlık veren Ahmet Kekeç, halen Yeni Şafak gazetesinde günlük yazılarını sürdürmektedir. Ayrıca, çeşitli suçlarla ilgili açılmış 30'a yakın dava ve tazminat davalarıyla mücadele etmektedir.

Emre Yayınları'nda Ahmet Kekeç'in eserleri de bulunmaktadır. Bazı eserlerinden bazıları şunlardır:
- CIA ve 12 Eylül
- İnek Sosyalizmi
- Yurtta Sus, Cihanda Sus
- Maalesef Türkiye
- Atam Sen Kalk Ben Yatam (Tükendi)

Ahmet Kekeç, Türk edebiyatı ve gazetecilik alanında önemli bir isimdir ve eserleriyle ve yazılarıyla geniş kitlelere hitap etmektedir.

-Lys 2 Soruları Cevapları

İstanbul Yerebatan Sarnıcı

1. Konular

1. 1.282.786
  2. Mesajlar

1. 1.683.570
  3. Kullanıcılar

1. 32.196
  4. Son üye

Geri
Üst Alt