Akademik personel maasi nasil hesaplanir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Akademik personel maaşı nasıl hesaplanır?

- AKADEMİK PERSONEL MAAŞI.
- TAHAKKUK.
- En Yüksek Devlet Memuru Aylığı : (1500 + 8000) x Aylık Katsayı
- : Aylık Gösterge x Aylık Katsayı
- : Taban Aylık Göstergesi x Taban Aylık Katsayısı
- : Ek Gösterge Puanı x Aylık Katsayı
- : Kıdem Yılı x 20 x Aylık Katsayı
- : E.Y.D.M.A. x Üniversite Ödeneği Oranı

Akademisyenler hangi kanuna tabidir?

Kapsam : Madde 2 – Bu Kanun 4/11/1981 tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi üniversite öğretim elamanlarının aylık, ödenek ve sair özlük haklarını kapsar.

Öğretim Görevlisi nasıl olunur?

Öğretim Görevlisi nasıl olunur?
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR? Doktorasını tamamlayan kişiler, ilgili uzmanlık alanlarında açılan doçentlik sınavına müracaat edebilir. Öğretim görevlisi, özel uzmanlık gerektiren konular için yükseköğretim kurumlarında ders vermekle görevlendirilen kişidir.

Araştırma Görevlisi 657 mi?

Araştırma Görevlisi 657 mi?
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 50/d maddesi kapsamında araştırma görevlisi olarak çalışmakta olan ilgililerin ancak kendi istekleri ile görevden çekilmeleri ve azami adaylık süresi kadar Üniversite görev yapmış olmaları şartıyla, 657 sayılı Kanunun 92 nci …

20 emekli keseneği nasıl hesaplanır?

Aylık Tutar + Ek Gösterge + Taban Aylığı + Kıdem Aylığı + En Yüksek Devlet Memuru Aylığına Uygulanacak Oran ) toplam tutarının yarısından %20, emekli keseneği yapılacaktır.

Taban aylığı nasıl hesaplanır?

Her memur için taban aylık göstergesi 1000'dir. 2134 gösterge ile maaş katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutardır. Her çocuk için 250 puan (0-6 yaş çocuk için iki katı) maaş katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutardır.

Memur maaşı yan ödeme nedir?

Memur maaşı yan ödeme nedir?
puanlarının yan ödeme katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarı ifade eder. Yan ödeme; emekli keseneğine, damga vergisi ve gelir vergisi kesintisine tabidir ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi personele ödenmemektedir. Yan ödemeye hak kazanma takip eden aybaşından itibarendir.

Üniversite ödeneği nasıl hesaplanır?

Üniversite ödeneği nasıl hesaplanır?
5) Diğer Öğretim elemanlarından; a) Birinci dereceden aylık alanlara % 130 b) İkinci dereceden aylık alanlara % 117 c) Üçüncü dereceden aylık alanlara % 110 d) Dördüncü ve beşinci dereceden aylık alanlara % 104 e) Diğer derecelerden aylık alanlara % 98 Her ay üniversite ödeneği olarak ödenir.

Memur maaşından sendika kesintisi nasıl hesaplanır?

Sendika kesintisi oranı, memur sendikalarının tüzüklerinde yer almakta olup bu oran genel olarak damga vergisi kapsamına giren maaş kalemlerinin binde beşi olarak hesaplanmaktadır. Sendika kesintisinde 2022 yılı Ocak ayı itibariyle yüzde 5'lik bir artış olacaktır. Örneğin 45 TL olan aidat 47,25 TL olacaktır.

Emekli keseneği oranı nedir?

EMEKLİ KESENEĞİ NEDİR? Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanan kamu görevlilerinin aylık maaşlarından, emekli keseneğine esas matrah tutarı esas alınarak yüzde 16 oranında kişi kesintisi yapılıyor.

Maaş kalemlerinden hangi kesintiler yapılır?

Maaş kalemlerinden hangi kesintiler yapılır?
Gelir vergisi: gelir vergisi matrahı * vergi oranı Damga vergi matrahı: brüt kazanç toplamı Damga vergisi: damga vergisi matrahı * 0.00759. Toplam çalışan kesintisi: Toplam SGK prim kesintisi – çalışan payı + gelir vergisi + damga vergisi – AGİ

Taban aylık katsayısı neye göre belirlenir?

Taban aylık katsayısı neye göre belirlenir?
Memuriyet taban aylığı miktarı, 1000 gösterge rakamı ile Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesine göre tespit edilen katsayı uygulanmak suretiyle bulunur.

Taban Emekli maaşı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 1500 liradan 2500 liraya çıkardıklarını açıkladı. En düşük maaş alan emekliler böylece yüzde 66 oranında zam almış oldu.

Yan ödeme kimlere verilir?

Yan ödemeler (zamlar) **İş güçlüğü zammı: Niteliği ve çalışma şartları bakımından güç olan işlerde çalışanlara verilen bu yan ödemeden, her memur yararlanabilmektedir. **İş riski zammı: Hayat ve sağlık için tehlikesi bulunan hizmetlerde çalışanlara ödenmektedir.

Öğretmen maaşında yan ödeme nedir?

Öğretmen maaşında yan ödeme nedir?
M.E.B. ' de görevli tüm branş ve ünvanlardaki öğretmenlerin ve idarecilerin kendi maaşlarını ayrıntılı olarak kendileri hesaplayabilecekleri bir programdır.

Makam tazminatı kaç lira?

Makam tazminatı kaç lira?
Kamuda en yüksek makam tazminatını da En Yüksek Devlet Memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı almamaktadır. En Yüksek Devlet Memurunun makam tazminatı göstergesi 15.000 iken Genel Kurmay Başkanının makam tazminatı göstergesi 30.000'dir.

Memur sendika kesintisi ne kadar?

Sendika kesintisinde Ocak 2022'de yüzde 5'lik bir artış olması bekleniyor. Bir başka deyişle 45 lira olan aidatın 47.25 liraya çıkması bekleniyor. Bu konuda son söz sendikaların. Yeni düzenlemede ise ocak itibarıyla sendikalı memurlar üç ayda bir (ocak, nisan, temmuz ve ekimde) 400 lira ikramiye alacak.

Akademik personel maaşı hesaplanırken birçok farklı unsura dikkat edilir. Aşağıda verdiğiniz formülde belirli katsayılar ve çarpanlar kullanılarak maaş hesaplanmaktadır. Bu formülde yer alan unsurlar şunlardır:

1. En Yüksek Devlet Memuru Aylığı: (1500 + 8000) x Aylık Katsayı
2. Aylık Gösterge x Aylık Katsayı
3. Taban Aylık Göstergesi x Taban Aylık Katsayısı
4. Ek Gösterge Puanı x Aylık Katsayı
5. Kıdem Yılı x 20 x Aylık Katsayı
6. E.Y.D.M.A. x Üniversite Ödeneği Oranı

Bu unsurların doğru bir şekilde hesaplanmasıyla akademik personelin maaşı belirlenmektedir. Taban aylık göstergesi genellikle 1000'dir ve 2134 gösterge ile maaş katsayısının çarpımı sonucu bulunmaktadır.

Öğretim görevlisi olabilmek için doktora derecesine sahip olmak ve ilgili uzmanlık alanında doçentlik sınavına girmek gerekmektedir. Öğretim görevlisi, yükseköğretim kurumlarında ders vermekle görevlendirilen kişidir.

Araştırma görevlileri genellikle 657 sayılı Kanun kapsamında çalışmaktadır ve belirli şartlar altında bu görevi yürütmektedirler. Emekli keseneği genellikle emekli sandığı hükümleri uyarınca yüzde 16 oranında kesinti yapılmasını ifade etmektedir.

Üniversite ödenekleri, farklı derecelerdeki akademisyenlere farklı oranlarda ödenmektedir. Aylık maaşlara ek olarak ödenen bu ödenekler belirli yüzdelerle hesaplanır.

Memur maaşlarından yapılacak kesintiler arasında gelir vergisi, damga vergisi, sendika kesintisi gibi unsurlar bulunmaktadır. Sendika kesintisi genellikle damga vergisi kapsamına giren maaş kalemlerinden binde beş oranında alınmaktadır.

Maaş kalemlerinden yapılacak kesintiler genellikle SGK prim kesintisi, gelir vergisi, damga vergisi gibi unsurları içermektedir. Bu kesintiler toplam maaş tutarından düşülerek net maaş belirlenmektedir.

Taban aylık katsayısı, Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesine göre tespit edilen katsayı ile belirlenmektedir. Bu katsayılar, taban aylık miktarlarını belirlemek için kullanılmaktadır.

Makam tazminatları, farklı kamu görevlileri için farklı düzeyde olabilmektedir. Örneğin, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı ile Genel Kurmay Başkanı farklı makam tazminatı göstergelerine sahip olabilirler.

Son olarak, sendika kesintilerinde 2022 yılında yüzde 5'lik bir artış beklenmektedir. Bu artışla birlikte sendikalı memurların aidatları da artacak ve belirli dönemlerde ikramiyeler alabileceklerdir.

Tuz odasi nedir ne ise yarar?

Andromeda bize ne zaman carpacak?

1. Konular

1. 1.282.310
  2. Mesajlar

1. 1.682.305
  3. Kullanıcılar

1. 32.037
  4. Son üye

Geri
Üst Alt