Son Konular

Akif Ekici

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster
Doğum Tarihi
13 Temmuz 1955

Burç
Yengeç

Akif Ekici, 13 Temmuz 1955'te Gaziantep'te doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Fehime'dir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde başladığı yüksek öğrenimini yarıda bırakarak, 1977 yılında iş hayatına atıldı. 1983 yılında tekstil sektörünün boya ve terbiye kolunda sanayiciliğe adım attı.
Boyaş Boya ve Kimya Sanayiyi kurdu, halen Boyas Boya'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 23. Dönem CHP Gaziantep Milletvekilliği , KİT Komisyon Üyeliği, CHP Grup Yönetim Kurul Üyeliği yaptı.
Görev Yaptığı Kurumlar Yaşamı boyunca kendini Gaziantep'in tanıtımına ve gelişimine adayan Akif Ekici, bu konuda verilmiş hiçbir görevi geri çevirmedi. Ekici, bu amaç uğrunda bir çok sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütünde başarıyla görev yaptı. Siyaset dünyasında da aktif rol alan Akif Ekici, SODEP'in kurucu üyelerinden olup ilçe yönetim kurulu üyeliği de yapmıştır.
SHP-SODEP birleşmesinde yönetim kurulu üyeliği, CHP ve SHP'de il başkan yardımcılığı yapan Ekici, CHP, SODEP ve SHP'de kurultay delegeliklerinde bulunmuştur. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 1999–2004 yılları arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği – Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği Şehitkamil Belediyesi, 1999–2004 Şehitkamil Belediyesi Meclis üyeliği, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), 1999–2004 yılları arasında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı görevini yürüttü.
2002–2004 yılları arasında Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Kurucular Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 1996-2003 yılları arasında Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999–2003 yılları arasında Gaziantep Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini birlikte yürüttü. Gaziantep Serbest Bölgesi Kurucusu ve İşleticisi A.Ş. (GASBAŞ), 1998-2000 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Gaziantep Organize Sanayici İşadamları Derneği (GOSİAD), 1994-1999 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu Gaziantep Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Gaziantep Spor Kulübü Basın sözcülüğü ile halkla ilişkiler görevinde bulundu.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde; Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi' nin kurulması, Organize Sanayi Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımında öncülük yaptı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi için büyük önem taşıyan Kara Konteynır İndirme Terminali projesinin tamamlanması, Organize Gıda ve Tekstil Laboratuarı' nın kurulması, Organize Meslek Yüksek Okulu'nun temelinin atılması, Organize Sağlık Ocağı'nın hizmete açılması gibi projelerini hayata geçirerek bugün örnek gösterilen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin bugünlere gelmesinde önemli katkıları oldu.
30 Mart 2014 Yerel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.
Orta düzeyde İngilizce bilen Ekici, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Merhaba! Akif Ekici'nin hayatıyla ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. 13 Temmuz 1955'te Gaziantep'te doğan Akif Ekici'nin burcu Yengeç'tir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde başladığı yüksek öğrenimine yarıda bırakarak 1977 yılında iş hayatına atılmıştır. Tekstil sektöründe boya ve terbiye kolunda sanayicilik yapmaya karar veren Akif Ekici, 1983 yılında Boyaş Boya ve Kimya Sanayiyi kurmuş ve halen bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Akif Ekici, siyaset dünyasında da aktif rol almıştır. 23. Dönem CHP Gaziantep Milletvekilliği, KİT Komisyon Üyeliği, CHP Grup Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde başarılı bir şekilde görev almıştır.

Gaziantep'in tanıtımına ve gelişimine olan katkılarıyla bilinen Akif Ekici, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Başkan Vekilliği, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda da görev almıştır.

Akif Ekici'nin Gaziantep için gerçekleştirdiği projeler arasında Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması, Organize Sanayi Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımı gibi önemli çalışmalar bulunmaktadır. Siyaset alanında da aktif olan Ekici, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak da görev yapmıştır.

Akif Ekici'nin İngilizce dâhil olmak üzere birçok alanda kendini geliştirmiş bir kişi olduğunu ve evli ile 4 çocuk babası olduğunu belirtmek isterim. Kendisini Gaziantep'in kalkınması ve gelişmesine adamış bir kişi olarak tanıyoruz. Umarım verdiğim bilgiler yeterli olmuştur. Başka sorularınız varsa, memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.

Azmi Aksoy

Ahmet Saim Kılavuz