Son Konular

Alfabetik meyve isimleri

Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
125.311
Tepkime puanı
4
Puan
38
Credits
1.233.671
Meyve isimleri alfabetik liste
Alfabetik sırasıyla meyve isimleri
Meyve isimleri listesi
AHUDUDU: Kanı temizleyici ve kan yapıcı niteliktedir İştah acıcı etkisi bulunur
ANANAS: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici ozelliği vardır Ananasta bulunan bromelin enzimi protein ayrıştırıcı ve sindirimine yardımcıdır İltihap ve odem onleyici ozelliğe sahiptir Kas ağrılarını giderir Yaraların iyileşmesini hızlandırır Araştırmalara gore ananastaki bromelain enzimi kansere karşı etkilidir
AVOKADO: Kalp ve damar sağlığı icin onemlidir Kotu kolesterolun duşurulmesine yardımcıdırToksinlerin vucuttan atılımını sağlar Kansızlığı onler
BEYAZ DUT: Vucudu guclendirir Kansızlıkta yararlıdır Karaciğere iyi gelir Diş eti hastalıkları, ağız, bademcik ve boğaz iltihabında kullanılır Mide ve bağırsakların duzenli calışmasına yardımcıdır
BOĞURTLEN: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılır Ses kısıklığına karşı faydalıdır Boğurtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara şeklinde kullanılır
CİLEK: Kan temizleyici etkisi vardır Diş etlerini guclendirir Cilekte yer alan ellagic asit kanser hucrelerine karşı koruyucudur
ELMA: Kabuğunda bulunan triterpenoids kanser hucrelerinin coğalmasını engelleyici niteliktedir Kalp krizi olasılığını duşurur Alzheimere karşı koruyucudur Mide mukozasını guclendirir
ERİK: Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur
GREYFURT: C vitamini bakımından zengindir Enfeksiyonlara karşı vucudu korur Dişeti kanamalarına iyi gelir Greyfurt suyu bazı ilaclarla etkileşime girdiği icin ilaclarla birlikte alınmamalıdır
HİNDİSTAN CEVİZİ: Besleyici yonu yuksek olan hindistan cevizi sindirim sistemi sağlığı acısından onemlidir
İNCİR: Sindirimi rahatlatır Kuru incir kan yapıcı ozelliktedir
KARADUT: Kan yapıcı etkisi vardır Ağız, dişeti ve boğaz iltihaplarında faydalıdır
KAVUN: Sindirim sistemini rahatlatır Bağırsakları yumuşatır Kan temizleyici ozelliği vardır Sinirleri yatıştırıcı yonu bir başka kavun yararıdır
KAYISI: Sindirimi kolaylaştırıcı ozelliği bulunur Goz sağlığı, kemik ve dişlerin gelişimi icin faydalıdır Kansızlığı onler Karaciğeri guclendirir
KIZILCIK: Yuksek oranda flavanoid, karotinoid ve melatonin icerir Bağışıklık sistemini guclendirir İdrar yolu enfeksiyonlarında kullanılır
KİRAZ: Kirazda yeralan antosiyanin ağrı kesici etkidedir Vucutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Karaciğer ve safrayı temizler Midedeki yara ve iltihapa iyi gelir
KİVİ: Kivide yer alan petkin vucudu toksinlerden temizler Yuksek C vitamini icerir Kotu kolesterolu duşurucu, iyi kolesterolu artırıcı etkinliktedir Nefes acıcı ozelliğiyle astım ve oksurukte kullanılır Kan temizleyici ve kan inceltici etkisi vardır
AYVA: Kalp damar sağlığı icin onemlidirVucudu zinde tutar
MANGO: Sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir
MUZ: Bobrek ve mafsal iltihabında yararlıdır Kalp kasları icin olumlu etkide bulunur
NAR: Kanın antioksidan kapasitesini artırır Bağışıklık sistemini guclendirir, enfeksiyonlara karşı direnc sağlar Kalp sağlığı icin onemlidir Prostat ve cilt kanserine karşı nar suyu koruyucu ozellik taşır
PAPAYA: Papaya meyvesindeki papain enzimi besinlerdeki proteinin sindirilmesinde etkili olur
PORTAKAL: Yuksek oranda C vitamini icerir Portakalda yeralan lifler sindirim sistemini duzenler Portakal suyunda yeralan bioflavin damarları ve kılcal damarları guclendirerek kalp sağlığını koruyucu etki gosterir
ŞEFTALİ: Hazmı kolaylaştırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisi vardır
UZUM: Siyah uzum cekirdeği ve kabuğu bağışıklık sistemini guclendirici ozelliğe sahiptir Kotu kolesterolu azaltan ve damar sertliğine karşı faydalı olan reservatrol taze beyaz uzumun kabuklarında yuksek oranda yeralır
VİŞNE: İceriğindeki antosiyanin vişneye antioksiadan ozelliği kazandırır Kalp ve damar sağlığı icin faydalıdır Vişnedeki antosiyaninler ve bioflavonoitler iltihap giderici ozelliktedir
 
Harika, alfabetik sıraya göre meyve isimlerinin özelliklerini içeren bu liste oldukça bilgilendirici! İşte bazı meyveler hakkında daha fazla detay:

- **Ahududu**: Kanı temizleyici ve kan yapıcı özelliklere sahip olmasıyla önemlidir. Ayrıca iştah açıcı etkisi bulunmaktadır.
- **Ananas**: Sindirimi kolaylaştırıcı ve enerji verici özelliklere sahip olan ananasta bulunan bromelin enzimi sindirimi destekler ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Ayrıca kas ağrılarını giderir ve yaraların iyileşmesini hızlandırır. Ananastaki bromelain enziminin kansere karşı etkili olduğu belirtilmektedir.
- **Avokado**: Kalp ve damar sağlığı için önemlidir, kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Ayrıca kansızlığı önler.
- **Beyaz Dut**: Vücudu güçlendirir, kansızlıkta yararlıdır ve karaciğere iyi gelir. Diş eti hastalıklarında, ağız, bademcik ve boğaz iltihaplarında kullanılır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına da yardımcı olur.
- **Boğurtlen**: Ağız, diş eti ve bademcik iltihaplarında kullanılabilir. Ses kısıklığına faydalıdır ve boğurtlen yaprağı ağız ve boğaz mukozası hastalıklarında gargara şeklinde kullanılabilir.

Diğer meyveler hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz? Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!
 

Pasaport randevu alma

Japon mitolojisi tanrıları

Benzer Konular

  • Öneri Öneri
Meyve ve sebzelerin insan vucuduna yararları nelerdir? Meyve ve sebzelerin vucudumuza olan yararları nelerdir konuyla ilgili bilmediğimiz cok bilgi var bu sorunun ve merak ettiğiniz bircok sorunun cevabını aşağıdaki yazımızda bulabilirsinizOzellikle yaz aylarında kullanımda doruğa cıkan sebze ve...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
  • Öneri Öneri
Sonbaharda Yetişen Meyveler Sonbaharda yetişen meyveler ve yararları Ayva imagessonbahardayetisenmeyveler5b0691392366d Ayva: Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ile demir, bakır, potasyum gibi minerallerce zengindir Tohumları ise yağ ve protein icermektedir Cocuklarda sağlığı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
  • Öneri Öneri
yaz mevsiminde yetişen meyveler, Yaz Mevsiminde Hangi Meyveler Yetişir Yaz meyveleri Karpuz: Sıcak iklimi sever Yuzde 95’i su olduğu icin temizleyici bir ozelliği vardır Yemekten once ya da biraz ac karnına yenirse hazmı zorlaştırmaz Bobrekleri calıştırır, idrar sokturur Kilo vermeyi de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Öneri Öneri
İlkbahar meyveleri imagesilkbahardayetisenmeyveler5b05eafc6ef24 Cilek: Cilek, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, demir, folik asit, lif ve fosfor gibi mineral maddeleri bol miktarda icerir Cilek, taze olarak yenmesinin yanı sıra, pastacılık, recel, marmelat, komposto, dondurma, şıra, şarap, şampanya...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
  • Öneri Öneri
Avakado yeni yeni ulkemizde herkes tarafından bilinmeye başlandı Armuta benzeyen meyveyi carşıdan alır almaz hemen yemeyi duşunmeyin once evde bir kac gun olgunlaşmasını bekleyin İyice olgunlaşıp yumuşayan avakadoyu ortadan ikiye bolun ve icini kaşıkla oyun Yada elma dilimler gibi dilimleyip...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
  1. Konular

    1. 1.281.295
  2. Mesajlar

    1. 1.679.027
  3. Kullanıcılar

    1. 31.793
  4. Son üye

Geri
Üst Alt