Son Konular

Ali Nazik

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Ali Nazik Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı Harç için:
Yarım kg kıyma
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz ,karabiber, pul biber
İçi için:
4 adet patlıcan
400 gram yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz

Ali Nazik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları birkaç yerden çatalla delerek fırında pişirin (ben közde pişmiş kullandım).
Kıymayı suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Suyunu çekince damak tadınıza uygun biçimde zeytinyağı ile 5 dk kavurun.
İnce doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyin, ezilmiş sarımsak, biberler, domates ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sarımsak ve tuz eklediğiniz yoğurdu pürüzsüz olacak formda çırpın.
Pişen patlıcanları soyarak ince ince doğrayın.
Yoğurdun bir kısmını patlıcanın üzerine döküp karıştırın.
Kalan yoğurdu üzerine dökün ve en son kıymalı harcı ekleyin.Afiyet olsun
Ali Nazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Portakallı İrmik Tatlısı

S

Fırında Çupra

Benzer Konular

Ali Nazik mi ala nazik mi? Adı bozularak “alinazik”e dönüşen (bu arada ne güzel bir filmdi Muhsin Bey) bu yemeğin adı aslında, Arapça kökenli “Ala-Nazik” (güzel yemek)dir. 1 porsiyon Ali Nazik kaç kalori? 1 porsiyon Ali Nazik kaç kalori? 1 Porsiyon (Orta) Ali Nazik 407,46 kaloridir. Ali Nazik...
Cevaplar
1
Görüntüleme
17
S
  • Soru Soru
Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kültür mantarı (ambalajlı paket) 4 adet çarliston biber 2 adet kapya biber 1 adet orta uzunluk soğan 1 tatlı kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ Karabiber Kekik Tuz Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel soğanları piyazlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
SoruCevap
S
Kuzu etli ali nazik nasıl yapılır? Patlıcanları güzelce yıkayıp kurulayalım. Üzerine ara ara delikler açıp fırın tepsisine yerleştirelim. 200 derecede 35 40 dakika kadar közleyelim. Közlenen patlıcanların ilk sıcaklığı gittikten sonra kabuklarını soyup içini bıçak yardımıyla bir kaba çıkaralım...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
S
  • Soru Soru
Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük uzunluk bostan patlıcan 1 kase yoğurt 100 gram minik küpler halinde doğranmış yağsız kuşbaşı 2 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 dolu yemek kaşığı tereyağı Ali Nazik (Eli Nazik) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
Alinazik hangi yoğurtla yapılır? 1kasesüzme yoğurt. 2adetsarımsak(ezilmiş) 1çay kaşığıtuz. 5adetpatlıcan. Nazik Kebabı Nasıl Yapılır? Alinazik Tarifi Nasıl Yapılır? - Tereyağını derin bir tavanın içine alın. - Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.629
  3. Kullanıcılar

    1. 31.771
  4. Son üye

Geri
Üst Alt