Almanyada üniversite basvurusu icin gerekenler neler Forum?
Başvurular için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir;
- Mezun olduğunuz kurumdan alacağınız lise diploması.
- ÖSYM yerleştirme yani üniversiteye giriş yeterlilik belgesi.
- Başvuracağınız üniversiteye yazılmış niyet mektubu.
- Pasaport.
- Biyometrik fotoğraf.
- İngilizce ve Almanca dili yeterlilik belgesi.
Almanyada üniversite okumak için ne kadar para gerekli?
Almanya'da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Almanyada nasıl okuyabilirim?
Almanyada nasıl okuyabilirim?
Almanya'da okumak için dil sınavı dışında Almanya Üniversite sınavı uygulanmaz yani Almanya'da üniversite okumak için Almanya'da Üniversite kazanmak gerekmez, Türkiye'de aynı bölümü herhangi bir üniversitede kazanmış olmanız yeterlidir.
Almanyada okumak için Almanca bilmek şart mı?
Almanyada okumak için Almanca bilmek şart mı?
Almanyada üniversite okumak için eğitim dili genellikle Almancadır. Almanya'daki üniversitelerin bazılarında Almanca hazırlık eğitimi de bulunmaktadır. Almanca hazırlık eğitimi genel olarak 1 yıllık bir sürede tamamlanır.
Almanya'da okullar ücretli mi?
Önümüzde ki bir kaç yıl içinde Almanya'da tıpkı Kanada, Amerika, İngiltere gibi yabancı öğrenciler için ücretli eğitime geçmeyi ciddi olarak düşünüyor. Ancak halen 2020 -2021 de eğitim alacak öğrenciler için Almanya'da eğitim ücretsizdir.
Almanyada kimler okuyabilir?
Diger anadolu veya normal 4 yillik lise bitirenler ise. LYS puaniyla 4 yillik bir bölüm kazanirlarsa, ayni bölümü veya o bölüme yakin bir bölümü Almanya da okuyabilirler. Fakat sadece YGS sinaviyla 4 yillik bir bölüm kazanirsaniz yine Studienkolleg yapmaniz gerekiyor.
Almanya üniversite sınavı yapıyor mu?
Almanya üniversite sınavı yapıyor mu?
DSH sınavı, Almanya'da bulunan bütün üniversiteler tarafından kabul edilen ve resmi olarak Almanca dil seviyenizi belgeleyen sınavlardan biridir. Açılımı Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang olan DSH sınavını üniversiteler kendileri uygularlar ve her üniversitenin kendine ait bir DSH sınavı vardır.