Son Konular

Amaclar ve planlar belirlenirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Amaçlar ve planlar belirlenirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar nelerdir?
- Proje organizasyonu ve planlaması, danışmanlık hizmeti alım ve yönetimi desteği (proje tanımlama, şartname ve sözleşme hazırlama süreci ile izleme ve değerlendirme süreci desteği)
- Durum analizi çerçevesinde sektör araştırmaları ve çevre analizi.

Faaliyetlerin amaç ve hedefleri hangi düzeyde başardığını gözlenmesi sürecine ne ad verilir?

Stratejik Planlama sürecinin gerçekleştirilebilecek düzeyde belirlenecek amaç, hedef ve faaliyet/proje kadar önemli olan ve amaç-hedeflere ulaşılabilmesine imkan sağlayacak "Stratejik Planların İzlenmesi ve Değerlendirilmesi" aşamasıdır.

Belirli bir amaca ulaşmak için izlenecek yol ve davranış biçimine ne denir?

Belirli bir amaca ulaşmak için izlenecek yol ve davranış biçimine ne denir?
Plan en geniş anlamıyla izlenecek yol yöntem davranış biçimi, planlama ise belirlenen amaçlara ulaşmak için kullanılacak madde ve insan kaynaklarını etkin bir şekilde işe koşulması süreci olarak tanımlanabilir.

Stratejik planlama sürecinin ilk aşaması nedir?

Stratejik planlama sürecinin ilk aşaması nedir?
1. Stratejilerin Geliştirilmesi ve Stratejik Planlama Aşaması: Bu aşamada iç ve dış durum değerlendirilmesine yönelik GZFT (güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar, tehditler) analizi yapılır, vizyon ve misyon bildirileri hazırlanarak örgütün ortak amaç, ilke ve değerleri ortaya konulur.

Kamuda stratejik plan nedir?

5018 sayılı Kanunda stratejik plan; kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plan şeklinde tanımlanmaktadır.

Plan yapma ilkeleri nelerdir?

Plan yapılırken aşağıdaki temel ilkeler göz önünde bulundurulur: a) Plan, eğitim-öğretimin amaçlanna uygun olmalıdır. (2) Konulann işlenişinde kullanılacak yöntem, teknik, araç-gereç, gezi-gözlem ve deneyler göz önünde bulundurulmalıdır. c) Her plan belli bir süreyi kapsamalıdır.

Stratejik yönetimden kim sorumludur?

Stratejik yönetimden kim sorumludur?
Eskiden beri ,işletmelerle ilgili stratejik kararları üst yönetim vermektedir. Bu kararların işletmenin geleceğini ilgilendirmesi dolayısıyla stratejik yönetim işletmenin tepe yönetiminin görevidir.

Belirli bir amaca ulaşmak için izlenecek yol ve davranış biçimine hangi işlerin hangi sıraya göre nasıl ne zaman ve ne kadar sürede yapılacağını belirten sürece ise denir?

Belirli bir amaca ulaşmak için izlenecek yol ve davranış biçimine hangi işlerin hangi sıraya göre nasıl ne zaman ve ne kadar sürede yapılacağını belirten sürece ise denir?
Plan bir sonuçtur. Planlama ise bir süreçtir. Önemli olan planlama, yani sürekli bir şekilde bugünden, gelecek hakkında, kısa ve uzun vadeli amaçlar ile bunları gerçekleştirmek üzere izlenecek yollar hakkında düşünmektir. Plan ise süreç sonunda yapılan bir tercihi ifade eder.

Işlevsel plan ne demek?

3- Fonksiyonel Planlama: Her birimin ve departmanın gereksinimlerini dikkate alarak organizasyonun düzgün çalışmasını sağlamak için yapılan planlama. Fonksiyonel planlamanın amacı, departmanın merkezi olmayan kurumsal yönetim yapısında kurumsal işlevler için standartlaştırılmış yönetim uygulamalarını teşvik etmektir.

Stratejik planlar kaç yıllık dönemi kapsar?

MADDE 7 – (1) Stratejik planlar beş yıllık dönemi kapsar. (2) Stratejik planlar en az iki yıl uygulandıktan sonra stratejik planın kalan süresi için güncelleştirilebilir.

Kamuda strateji nedir?

Kamuda strateji nedir?

Yıllık plan hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?

Yıllık plan hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?
a) Plan, eğitim-öğretimin amaçlanna uygun olmalıdır. (2) Konulann işlenişinde kullanılacak yöntem, teknik, araç-gereç, gezi-gözlem ve deneyler göz önünde bulundurulmalıdır. c) Her plan belli bir süreyi kapsamalıdır. d) Plan, öğretimin seviyesine, konuya, öğretim dalına ve amacına uygun olmalıdır.

Stratejik planlama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar arasında şunlar yer almaktadır:

1. **Proje organizasyonu ve planlaması**: Projede yer alacak organizasyon yapısı ve süreçlerin detaylı bir şekilde planlanması ve yönetilmesi önemlidir. Bu kapsamda proje tanımlama, şartname ve sözleşme hazırlama süreci ile izleme ve değerlendirme süreçleri titizlikle yürütülmelidir.

2. **Danışmanlık hizmeti alım ve yönetimi desteği**: Gerekli uzmanlık alanlarında danışmanlık hizmeti alınması ve bu hizmetlerin etkili bir şekilde yönetilmesi stratejik planlama sürecinde başarıya ulaşmada önemli bir faktördür.

3. **Durum analizi çerçevesinde sektör araştırmaları ve çevre analizi**: Dış çevre faktörlerinin analiz edilmesi ve sektördeki gelişmelerin takip edilmesi, stratejik planların doğru şekilde oluşturulmasını sağlayacaktır.

Stratejik planlama sürecinin ilk aşaması ise genellikle **Stratejilerin Geliştirilmesi ve Stratejik Planlama Aşaması** olarak adlandırılır. Bu aşamada kuruluşun iç ve dış durumunu değerlendirmek için GZFT (güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar, tehditler) analizi yapılır. Ayrıca vizyon ve misyon bildirileri hazırlanarak örgütün ortak amaçları, ilke ve değerleri belirlenir.

Kamuda **stratejik planlar**, kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, izlenecek yöntemleri ve kaynak dağılımlarını içeren planlar olarak tanımlanmaktadır.

Strateji, belirli bir amaca ulaşmak için izlenecek yol ve davranış biçimini ifade ederken, plan ise bu yol haritasını oluşturan işleri, sıralarını, zamanlamalarını ve süreleri belirleyen süreç olarak tanımlanmaktadır.

Plan yapılırken dikkate alınması gereken ilkeler arasında planın eğitim-öğretimin amaçlarına uygun olması, kullanılacak yöntemlerin ve araçların belirlenmesi, planın belirli bir süreyi kapsaması gibi unsurlar bulunmaktadır.

Stratejik yönetimde stratejik kararları genellikle üst yönetim verir ve dolayısıyla stratejik yönetim işletmenin tepe yönetiminin sorumluluğundadır.

Stratejik planlar genellikle beş yıllık dönemleri kapsar ve en az iki yıl uygulandıktan sonra güncelleştirilebilir.

Fonksiyonel planlama ise her birimin ve departmanın ihtiyaçlarını dikkate alarak organizasyonun düzgün çalışmasını sağlamak için yapılan planlamayı ifade eder.

Yıllık plan hazırlarken eğitim-öğretim amaçlarına uygun olması, kullanılacak yöntemlerin belirlenmesi, belli bir süreyi kapsaması ve konuya uygun olması gibi unsurlara dikkat edilmelidir.

Jole nin yapisinda ne bulunur?

Medifleks serum nedir?

1. Konular

1. 1.282.782
  2. Mesajlar

1. 1.683.542
  3. Kullanıcılar

1. 32.190
  4. Son üye

Geri
Üst Alt