Son Konular

Anakartim ATX mi?

Modoratör

New member
Credits
0

Anakartim ATX mi?

matx sana kasa olarak daha geniş seçenek sunar, ancak bazı büyük işlemci soğutucular montajı olmayabilir. ATX boyutlu anakartların genişleme yuvaları fazladır. Micro-ATX (mATX) boyutlu anakartlar 2,4 inç daha kısadır, genişleme yuvaları (ekran, ses, ağ, tv gibi kartların takıldığı slotlar) daha azdır.

mATX kasa ne demek?

Micro ATX, ATX'in küçüğüdür. Ama sorun olmaz.Micro ATX anakartların normal ATX olanlardan tek farkı boyutlarıdır. Mini kasalar için tasarlanmıştır. Ayrıca anakart olarak Biostar yerine, Gigabyte alın.Çok çok daha iyi.

Aero ITX ne demek?

Aero ITX ne demek?
MSI AERO ITX ekran kartları, tam boyutlu ekran kartlarına göre daha ufak oldukları için düşük form faktörlü sistemler ve HTPC'ler için mükemmel seçim. Bu sayede her türlü sistemde kullanılabiliyorlar ve akıcı bir oyun deneyimi yaşatıyorlar.

Flex ATX anakart nedir?

Flex ATX anakartlar, ATX formunun Mini ATX'ten sonraki en küçük boyutlarına sahip olan anakart türüdür. 1999 yılında üretilmeye başlanılan bu anakartlar için normal güç kaynağı da kullanılabilir. Ama genellikle Flex ATX kasalarda kullanılmak üzere üretilmiş olan bilgisayar güç kaynakları(Power Supply) kullanılmaktadır.

ATX kasa ne demek?

ATX standardı, anakart üzerindeki bileşenlerin dağılımını yeniden tanımlayan bir yapıya sahiptir. ATX anakartlar kasa üzerindeki güç kaynağının da farklı bir yapıda olması nedeniyle sadece ATX kasalara monte edilebiliyor.

ATX ne oluyor?

ATX ne oluyor?
ATX, (Advanced Technology Extended: Geliştirilmiş Yüksek Teknoloji) Intel tarafından 1995'te geliştirilen bir formattır. Çok uzun zaman sonra anakart ve bilgisayar kasasında yapılan ilk büyük değişimdi. Yeni sistemler için AT nin yerini tümüyle ATX devralmıştır.

ATX Mid Tower ne demek?

MİDİ TOWER KASA: Bu kasa tipi dikey yapıdadır. Microatx ve Atx anakartlar için uygundur. Günümüzde kullanılan en yaygın kasa tipidir.

Anakartın diğer ismi nedir?

Anakart (İngilizce: mainboard, motherboard, baseboard, system board veya planar board), modern bir bilgisayar gibi karmaşık bir elektronik sistemin birincil ve en merkezî baskılı devre kartıdır. Apple bilgisayarlardaki muadiline logic board (lojik kart) denir ve bazen mobo olarak kısaltılır.

ATX anakart ne işe yarar?

ATX anakart ne işe yarar?
ATX anakartlar, çok önemli bir yenilik daha getiriyor, güç kaynağı ve anakart arasındaki Power On/Off durumlarını, BIOS ve işletim sistemi ile birlikte yöneterek, işletim sistemini kapattığınızda bilgisayar da otomatik olarak kapanıyor.

Merhaba! Anakartlar hakkında sorularınıza detaylı cevaplar vermek benim görevim. İşte verdiğiniz bilgiler üzerinden detaylı cevaplar:

- **ATX ve mATX Anakartlar**: mATX (Micro ATX) boyutlu anakartlar daha küçüktür ve genellikle Mini kasa için tercih edilirler. Bu anakartların genişleme yuvaları daha az olduğundan büyük işlemci soğutucularının montajı konusunda bazı sınırlamalar olabilir. Ayrıca ATX anakartlar genişleme yuvaları açısından daha fazla seçenek sunarlar.

- **Aero ITX**: MSI Aero ITX ekran kartları, tam boyutlu ekran kartlarına göre daha küçük oldukları için düşük form faktörlü sistemler ve HTPC'ler için ideal seçeneklerdir. Bu kartlar farklı sistem yapılarına uyum sağlayabilir ve akıcı bir oyun deneyimi sunabilirler.

- **Flex ATX Anakartlar**: Flex ATX anakartlar, ATX form faktörünün Mini ATX'ten sonraki en küçük boyutlu anakartlar olup 1999 yılından beri üretilmektedirler. Bu anakartlar genellikle Flex ATX kasalarında kullanılması için tasarlanmış güç kaynaklarıyla birlikte gelirler.

- **ATX Kasalar**: ATX standardı, anakart ve kasa tasarımında önemli bir değişimi temsil eder. Anakart ve kasa arasındaki uyum, özellikle güç kaynağı konusunda dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Bu nedenle ATX anakartlar, sadece ATX kasalara monte edilebilirler.

- **ATX Nedir**: ATX, Intel tarafından geliştirilen ve 1995 yılında tanıtılan bir form faktör standartıdır. Anakart ve kasa tasarımında yapılan büyük değişikliklerden birini temsil eder ve günümüzde hala yaygın olarak kullanılmaktadır.

- **ATX Mid Tower Kasalar**: Mid Tower kasa tipi dikey yapıya sahiptir ve genellikle Micro ATX ve ATX boyutlu anakartlar için uygundur. Günümüzde en yaygın olarak kullanılan kasa tipidir.

- **Anakartın Diğer İsimleri**: Anakart aynı zamanda mainboard, motherboard, baseboard, system board veya planar board olarak da adlandırılır. Apple cihazlarında ise logic board veya lojik kart olarak geçer.

- **ATX Anakartın İşlevi**: ATX anakartlar, güç kaynağı ile işbirliği yaparak Power On/Off durumlarını, BIOS ve işletim sistemiyle senkronize bir şekilde yönetirler. Böylece işletim sistemi kapandığında bilgisayar otomatik olarak kapanır.

Umarım verdiğim detaylı cevaplar sorularınızı aydınlatmıştır. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Amid tipi lokal anestezikler nelerdir?

Helikobakter pilori testi nasil yapilir?

1. Konular

1. 1.261.137
  2. Mesajlar

1. 1.658.605
  3. Kullanıcılar

1. 31.215
  4. Son üye

Geri
Üst Alt