Modoratör
Efsanevi Üye
Anlatamıyorum Orhan Veli ne anlatıyor?
Orhan Veli Anlatamıyorum Şiirinde Ne Anlatıyor Buna ironik bir cevap verecek olursak bu şiirde anlatılamayan anlatılıyor. Hayatta bazen en çok haykırmak istediklerimiz içimizde kalır. Bu bazen bir aşk bazen bir hüzün olur. Orhan Veli de bu şiirde ifade etmenin zor olduğu bir aşkı fısıldıyor.
Gün olur şiiri ne anlatıyor?
Gün Olur Şiirinin Teması: İnsan bazen başını alıp gitmek ister. Hatta gün gün duyguları da değişebilir. Gün Olur Şiirinde Gelenek: Garip Akımının kurucusu olan şair, hayatın içinden insanlara da şiirlerinde yer vermiştir.
Anlatamıyorum şiiri ne anlatmak istiyor?
Anlatamıyorum şiiri ne anlatmak istiyor?
Anlatamıyorum Şiirinin Teması: İnsanın bazen duyguları aktarmada yaşadığı güçlük. Anlatamıyorum Şiirinde Gelenek: Garip Akımının kurucusu olan şair, hayatın içinden insanlara da şiirlerinde yer vermiştir. Anlatamıyorum Şiiri ve Şair: Bazen kelimelerin duyguları ifade etmede yetersiz kalması anlatılmıştır bu şiirde.
Moro Romantico ne demek?
"Anlatamıyorum" (Moro Romantico), Orhan Veli Kanık tarafından yazılmış, lirik bir şiirdir. İlk defa 1941 yılında yayımlanan Garip adlı şiir kitabında yer almıştır. Bir üçlük ve iki dörtlükten oluşan şiir 'Anlatamıyorum. ' mısrası ile biter.
Gün olur şiiri hangi edebiyat anlayışına aittir?
Şairin birçok şiiri edebiyat severler tarafından okunmaktadır. Şair Türk edebiyatında Garip akımının en önemli isimlerindendir.
Anlatamıyorum şiiri kime yazıldı?
Anlatamıyorum şiiri kime yazıldı?
"Anlatamıyorum" (Moro Romantico), Orhan Veli Kanık tarafından yazılmış, lirik bir şiirdir.
Modern şiir ne demek?
-DiLi sade ve anLaşıLırdır. -Modern şiirde nazım birimi mısradır ; fakat beyitLer dörtLükLer ve bentLerLe de şiirLer yazıLabiLir. -Modern şiirde öLçü serbesttir. -Modern şiirLerde kafiye ve rediften ziyade ses zenginLiğine önem veriLir; fakat şair isterse bunLarı kuLLanabiLir..
Moro Romantico hangi dil?
anlatamıyorum." bu şiirin başlığı olan "moro romantico", latince daha fazla romantizm anlamına gelmektedir.
Ağlasam gözyaşlarıma dokunabilir misin?
Ağlasam gözyaşlarıma dokunabilir misin?
Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.