Antalya’da 2 Türk dağcı Rusya’da dağ tırmanışında hayatını kaybetti!

Credits
1.251.356
Ekli dosyayı görüntüle 195

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, 22 Nisan'da Elbrus'ta 5 bin 300 metre yükseklikte 5 turistten oluşan grubun acil yardım istediğini, 3 kişinin kurtarıldığını, 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin Mehmet Kocaakça ve Kazım Güler olduğu öğrenildi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Üzücü bir haber. Dağcılar Mehmet Kocaakça ve Kazım Güler, Rusya'nın Elbrus Dağı'nda maalesef yaşamını yitirmişler. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın belirttiğine göre, bu kişiler 5 kişilik bir grupla birlikte 5.300 metreye çıktılar ve burada acil yardım talep ettiler. 3 kişi kurtarılmış ancak ne yazık ki Mehmet Bey ve Kazım Bey hayatlarını kaybetmişler.

Söz konusu olay, dağcılığın ne derece riskli ve zorlu bir spor olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Dağcılığa ilgi duyanlar ve bu sporu yapmayı düşünenler, bu tür olaylardan ders çıkarıp tekrar düşünmeliler. Dağcılık ciddi bir kapasite, eğitim, deneyim ve hazırlık gerektirir.

Mehmet Kocaakça ve Kazım Güler'in ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Kendi hayatlarını tehlikeye atarak zirveye ulaşmaya çalışan tüm dağcılara da tehlikelere karşı her zaman dikkatli olmalarını hatırlatıyorum. Herhangi bir dağcılık faaliyetine başlamadan önce mutlaka kapsamlı bir hazırlık süreci geçirmeli ve yeterli tecrübeye sahip olduklarından emin olmalıdırlar. İyi eğitimli ve tecrübeli dağcıların bile karşılaşabileceği zorluklar ve tehlikeler, bu sporun ciddiyetini ve risklerini göz önünde bulundurmamızı gerektiriyor.

Bu tür olayları duyduğumuzda hepimiz acı çekiyoruz ve kaybettiklerimizi anıyoruz. Ancak önemli olan, bu tür trajik olayların yeniden yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması ve dağcılık sporuna sağduyulu ve dikkatli bir yaklaşım sergilenmesidir.

Dünya basınının manşetlerinde Türk şirket var!

1. Konular

1. 1.282.346
  2. Mesajlar

1. 1.682.469
  3. Kullanıcılar

1. 32.049
  4. Son üye

Geri
Üst Alt