T
theking
Antep Usulü Zerde Nasıl Yapılır? Antep usulü zerde yapmanın püf noktalarını anlatalım. İlk olarak gerekli malzemeleri hazırlayın. Pirinç, şeker, su, safran, tarçın ve kuş üzümü kullanacaksınız. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Şekerle birlikte tencereye koyun ve karıştırarak eritin. Pirinçleri ekleyip kavurun. Suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Safranı ve tarçını da ekleyip karıştırın. Daha sonra kuş üzümünü ekleyin ve kısık ateşte pişirin. İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Antep usulü zerde servise hazır, afiyet olsun!
İçindekiler
Antep usulü zerde, Türk mutfağının özel bir tatlısıdır. Bu lezzetli tatlıyı evde yapmak isteyenler için aşağıda adım adım tarifini bulabilirsiniz.
Antep usulü zerde yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı safran
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı Antep fıstığı
Yarım su bardağı kuş üzümü
Antep usulü zerde yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Pirinci bir kaba alın ve iyice yıkayın. Ardından süzgece koyup suyunu süzdürün.
Adım 2: Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. Kaynamaya başladığında pirinci ilave edin ve karıştırın.
Adım 3: Safranı bir miktar sıcak suda eritin ve tencereye ekleyin. Ardından tarçını da ilave edin.
Adım 4: Zerdeyi kısık ateşte, ara sıra karıştırarak pişirin. Pirinçler yumuşadığında ocaktan alın.
Adım 5: Pişmiş zerdeyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerine Antep fıstığı ve kuş üzümü serpiştirin.
Adım 6: Zerdeyi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabında soğutun.
Zerde, genellikle soğuk olarak servis edilir. Dilerseniz üzerine tarçın serpiştirebilir veya dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Antep Usulü Zerde Nasıl Yapılır?
Zerde, safran ve gül suyu ile tatlandırılan bir Türk tatlısıdır.
Yapımı için pirinci yıkayıp suda bekletin, ardından pişirin ve şeker ekleyin.
Tatlıyı kaynatıp, safran ve gül suyu ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Zerdeye isteğe bağlı olarak ceviz, badem veya fıstık ekleyebilirsiniz.
İçindekiler
Antep usulü zerde, Türk mutfağının özel bir tatlısıdır. Bu lezzetli tatlıyı evde yapmak isteyenler için aşağıda adım adım tarifini bulabilirsiniz.
Zerde için Hangi Malzemeler Kullanılır?
Antep usulü zerde yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı safran
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı Antep fıstığı
Yarım su bardağı kuş üzümü
Zerde Nasıl Yapılır?
Antep usulü zerde yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Pirinci bir kaba alın ve iyice yıkayın. Ardından süzgece koyup suyunu süzdürün.
Adım 2: Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. Kaynamaya başladığında pirinci ilave edin ve karıştırın.
Adım 3: Safranı bir miktar sıcak suda eritin ve tencereye ekleyin. Ardından tarçını da ilave edin.
Adım 4: Zerdeyi kısık ateşte, ara sıra karıştırarak pişirin. Pirinçler yumuşadığında ocaktan alın.
Adım 5: Pişmiş zerdeyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerine Antep fıstığı ve kuş üzümü serpiştirin.
Adım 6: Zerdeyi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabında soğutun.
Servis Önerileri
Zerde, genellikle soğuk olarak servis edilir. Dilerseniz üzerine tarçın serpiştirebilir veya dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
| Antep Usulü Zerde Nasıl Yapılır? |
| Antep usulü zerde, geleneksel bir Türk tatlısıdır. |
| Zerde yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp suda bekletin. |
| Pirinç suyunu çekene kadar pişirin ve şeker ekleyin. |
| Tatlıyı kaynatıp, safran ve gül suyu ekleyerek servis yapabilirsiniz. |
| Zerdeye isteğe bağlı olarak ceviz, badem veya fıstık ekleyebilirsiniz. |
Zerde, safran ve gül suyu ile tatlandırılan bir Türk tatlısıdır.
Yapımı için pirinci yıkayıp suda bekletin, ardından pişirin ve şeker ekleyin.
Tatlıyı kaynatıp, safran ve gül suyu ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Zerdeye isteğe bağlı olarak ceviz, badem veya fıstık ekleyebilirsiniz.