Antiasit ilaclar neler?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Antiasit ilaçlar neler?​

Antiasitler
- Alüminyum hidroksit.
- Magnezyum hidroksit.
- Alüminyum karbonat.
- Kalsiyum karbonat.
- Sodyum bikarbonat.
- Hydrotalcite (en:Hydrotalcite) (Mg6Al2(CO3)(OH)16 · 4(H2O); Talcid®)

Mide ilaçlarına ne denir?​

Mide koruyucu adı verilen (PPI) ilaçlar dünyada en çok satılan ilaçlardan.

Antacid ilaç nedir?​

Antacid ilaç nedir?
yalnizca mide asitlerini dengelemeye yarayan ilaclardir. acil durumlarda yanma, eksime, siskinlik vb sorunlari gidermek icin birebirdir. ancak asla ve asla tedavi edici degildir. sanilanin aksine ulsere, gastrite vs iyilestirici etki yapmaz. uzun sure kullanilmasi iyi degildir.

Gebelikte hangi mide ilaçları kullanılır?​

Gebelikte hangi mide ilaçları kullanılır?
Gebelik döneminde en sık kullanılan ilaçlar antiemetik ilaçlar (bulantı gidericiler: Dramamine, Emedur, Zofran, Premesis, Metpamid gibi), antiasitler (mide asidini düşüren ilaçlar, Talcid, Rennie, Gaviscon gibi), antihistaminikler (alerji belirtilerine karşı kullanılan ilaçlar, Zyrtec gibi), analjezikler (ağrı kesici …

Mide koruyucu nasıl çalışır?​

Bu ilaçlar mide çeperindeki proton pompa yapısını bloke ederek mide asit salınımını ve dolayısıyla mide asitliğini uzun süreli azaltma özelliği taşıyor. Habertürk’ten Ceyda Erenoğlu’nun haberine göre Türkiye’de yılda yaklaşık 64 milyon mide koruyucu ilaç reçete ediliyor.

Rennie ilaç ne işe yarar?​

Mide asidinin ağıza geri gelmesi gibi mideden yemek borusuna mide içeriğinin geri kaçmasına (gastroözofageal reflü) bağlı belirtiler ile mide ağrısı, mide yanması, midede doluluk veya ağırlık hissi, hazımsızlık, şişkinlik, bulantı, kusma gibi midede asit fazlalığına bağlı belirtilerin giderilmesinde kullanılır.

Alüminyum hidroksit hangi Ilaclarda kullanılır?​

Alüminyum hidroksit hangi Ilaclarda kullanılır?
mide asiditesini azaltmada ve kronik böbrek yetersizliğine bağlı hiperfosfatemi tedavisinde, ağızdan tablet, çiğneme tableti veya süspansiyon şeklinde kullanılan bir antiasid. alüminyum tuzunun sulu çözeltisine amonyak ilavesi yoluyla jelatinimsi bir çökelek şeklinde elde edilir.

Antiasitler nasıl çalışır?​

Antiasitler nasıl çalışır?
Antiasit ilaçlar, mide mukozasının salgıladığı hidroklorik asidi nötralize ederek mide suyunun asitliğini azaltan ve oral alınan lokal etkili ilaçlardır. Bu grup ilaçlara gastrik antiasitler de denilir. pH’sını mide boşken pH = 1’e indirir.
Rennie ilaç aç mı tok mu?​
Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça; yetişkinler ve 12 yaş üzerindeki çocuklarda tercihen yemeklerden bir saat sonra günde 3 defaya kadar ve yatmadan önce 1 veya 2 tablet Page 4 4/5 alınız. Günde 11 tableti geçmemek şartıyla, mide ve/veya göğüste yanma veya mide ağrısı olduğunda 1 veya 2 tablet alabilirsiniz.
 

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,148
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Antiasit ilaçlar, mide asidite dengesini sağlamak için kullanılan ilaçlardır. Mide asidini nötralize ederek asidik etkisini azaltırlar ve sindirim sistemi rahatsızlıklarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olurlar. Aşağıda belirtilen antiasit ilaçların bazıları ve ne işe yaradıkları hakkında bilgi verilmiştir:

1. **Alüminyum Hidroksit:** Mide asiditesini azaltmada ve kronik böbrek yetersizliğine bağlı hiperfosfatemi tedavisinde kullanılır. Ağızdan tablet, çiğneme tableti veya süspansiyon şeklinde bulunabilir.

2. **Magnezyum Hidroksit:** Mide asidini nötralize etmek için kullanılan bir antiasit ilaçtır. Kabızlığa neden olabilir, bu nedenle doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.

3. **Alüminyum Karbonat:** Mide yanması, ekşime ve hazımsızlığın semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

4. **Kalsiyum Karbonat:** Mide asidini nötralize ederek mide yanması ve hazımsızlık gibi semptomların azaltılmasına yardımcı olabilir.

5. **Sodyum Bikarbonat:** Mide asidini etkili bir şekilde nötralize edebilir ancak aşırı tüketimi bazı sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.

6. **Hydrotalcite (Talcid):** Mide asidini dengelemeye ve mide rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Antiasit ilaçlar, genellikle asit reflüsü, hazımsızlık, mide yanması gibi mide rahatsızlıklarının semptomlarını hafifletmek amacıyla kullanılır. Ancak uzun süreli kullanımı önerilmez ve temel sağlık sorunlarının tedavisi için değil sadece semptomların giderilmesi amacıyla kullanılmalıdır. Eğer ciddi bir mide rahatsızlığınız varsa, mutlaka bir doktora danışmalısınız.
 
Üst Alt