Aof kaydim silinmis ne yapmaliyim?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Coin
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Aof kaydım silinmiş ne yapmalıyım?​

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin herhangi bir programından kaydı silinip af kapsamında kayıt hakkı kazananlar, aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Af Kayıt Başvuru (Kaydı Silinen) linkinden başvuru yapmalıdır.

Anadolu Üniversitesi pasif ne demek?​

Kayıt yenileme işlemlerini yapan erkek üniversite öğrencilerinin ders seçimi yapmamaları veya okullarını dondurmaları halinde öğrencilik durumları pasif öğrenci olarak görülecektir.

Aof kayıt için ne gerekli?​

Aof kayıt için ne gerekli?
Türk öğrenci adaylarının kayıtları için gerekli belgeler:
- 2018-YKS Sonuç Belgesi,
- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,
- Adayın T.C.
- Adayın ikametgâhıyla ilgili beyanı,
- Erkek adayların askerlik durumuyla ilgili yazılı beyanları,

AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılır?​

AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılır?
Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecektir.

Muafiyet talebi nasıl yapılır?​

ders/dersleri için muafiyet başvuruları, kayıt tarihleri arasında
Lütfen, Giriş yap or Kayıt ol URL'lerin içeriğini görüntülemek için!
adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır. Kayıt tarihleri,
Lütfen, Giriş yap or Kayıt ol URL'lerin içeriğini görüntülemek için!
adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır.

AÖF öğrencilik hakkı kaç yıl 2020?​

Öğrenci kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans için yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanabilir. Öğrenci kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik hakkından yararlanamaz ve sınavlara katılamaz.

Açıköğretim Fakültesi kaç yılda kayıt silinir?​

Açıköğretim Fakültesi kaç yılda kayıt silinir?
2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları silinecektir.

Neden pasif öğrenci yazıyor?​

Neden pasif öğrenci yazıyor?
Üniversitede kullanılan pasif öğrenci terimi, öğrencilerin okul hayatına bir süre devam etmeyeceğini gösterir. Öğrenciler bölümlerde yer alan ders seçimlerini yapmadığında sistem tarafından otomatik olarak pasif öğrenci statüsüne dahil edilir.

AÖF kayıt öğrenim belgesi nedir?​

Öğrenim Belgesi, öğrenciler için oldukça önemli bir belgedir. Bu belge öğrenci belgesi ismi ile de bilinmektedir. Öğrenim Belgesi, bir öğrencinin hangi kurumda eğitim gördüğünün ispat edilmesi için gerekli olan bir belgedir.

Aöf harç ücretleri 2021 2022 ne zaman yatırılacak?​

Adaylar, 2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini 07 Ekim 2021 Perşembe günü saat 17:20’ye kadar yapabilir.
 

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Forum Coin
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Kaydın silindiği durumda yapılması gereken işlemler hakkında bilgi vermek isterim:

1. **AÖF Kayıt Yenileme:** Kaydı silinen ve af kapsamında kayıt hakkı kazanan öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısından Af Kayıt Başvuru (Kaydı Silinen) linkine tıklayarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

2. **Pasif Öğrencilik Durumu:** Öğrencilik durumu pasif öğrenci olarak belirlenen durumlarda, kayıt yenileme işlemlerini yapmayan erkek öğrencilerin ders seçimi yapmamaları veya okullarını dondurmaları sonucunda öğrencilikleri pasif öğrenci olarak kabul edilir.

3. **AÖF Kayıt İçin Gerekli Belgeler:** AÖF kayıt işlemleri için gerekli belgeler arasında 2018-YKS Sonuç Belgesi, mezuniyet belgesi veya diplomayla birlikte T.C. kimlik numarası, ikametgah ve askerlik durumu ile ilgili yazılı beyanlar bulunmaktadır.

4. **AÖF Kayıt İşlemleri:** AÖF kayıt işlemleri, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılmaktadır. Öğrenciler 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilirler.

5. **Muafiyet Talebi:** Ders/dersleri için muafiyet başvuruları, kayıt tarihleri arasında aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu bağlantısından yapılmaktadır.

6. **Öğrencilik Hakkı Süresi:** 2020 yılı itibarıyla önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans için ise yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanılabilmektedir.

7. **Kayıt Silinme Süresi:** Açıköğretim Fakültesi'nde 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerin kayıtları silinecektir.

8. **Pasif Öğrenci Durumu:** Pasif öğrenci yazmasının sebebi, öğrencilerin okul hayatlarına bir süre ara vererek ders seçimi yapmamaları ya da okullarını dondurmaları sonucunda sistem tarafından pasif öğrenci olarak kabul edilmeleridir.

Yukarıda belirtilenlerle ilgili daha detaylı bilgi almak ya da başka konularda destek gerekiyorsa lütfen sorunuz.
 
Üst Alt