Modoratör
Efsanevi Üye
Apartman ismini kim verir?
Kanuna göre, apartman isminin değiştirilmesi için kat maliklerinin beşte dördünün oyu şartı aranıyor. Yani, apartmandaki kat maliklerinin yüzde 80'i apartman adının değiştirilmesini istiyorsa, apartman ismi değiştirilebilir. Apartman ismi yönetim planında yer alıyorsa bunu tapuya bildirmekte yarar vardır.
Apartman dairesine ne denir?
Apartman dairesine ne denir?
Apartmanlarda veya müstakil evlerde aynı çatı altında birden fazla yapılan bölümlere daire denir. Daire, konutun büyüklüğü hakkında da bilgi verir.
Büyük apartmana ne denir?
rezidans.
Apartmanlaşma nedir?
Apartmanlaşma nedir?
birbirine geçişi imkan sağlayan ayrı 2 bölüm gibi tasarlanması anlamına gelmektedir.
Apartman ismi nasıl yazılır?
Doğru kullanımı Apartman şeklinde olmalıdır.
Yönetim planı ne demek?
Yönetim planı ne demek?
Bir binada yer alan dairelerin hukuk şartlarında yönetilmesi amacıyla oluşturulan sözleşmeye yönetim planı denir. Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 28'inci maddesini dayanak olarak gösteren yönetim planı, konutta yer alan kat sahiplerini ilgilendirir.
Apartman kültürü nedir?
Apartmanda tükürmemek, Sigara izmaritini yere atmamak, Yüksek sesle konuşmamak gibi medeniyet, akıl, zeka ve ahlaki bir takım kuralları vardır.
Yüksek katlı evlere ne denir?
Yüksek katlı evlere ne denir?
Yüksek katlı binalar aynı zamanda Kule blokları olarak da bilinir ve "çok daireli birim" anlamına gelen "MDU" olarak adlandırılabilir. Çok yüksek bir yüksek bina gökdelen olarak adlandırılır.
Apartman neye denir?
Apartman, birkaç katlı ve her katında bir veya birkaç daire bulunan yapı. Düşük katlı bina, çok katlı bina, konak, rezidans gibi türleri vardır.
Apartman kanunları nelerdir?
Apartman kanunları nelerdir?
Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar
- Olabildiğince komşuları rahatsız edebilecek gürültülere sebebiyet vermekten kaçının.
- Dairelerde müzik çalma süresi günde en fazla bir saat olup 20.00 – 09.00 ve 13.00 – 15.00 arasında yapılmamalıdır.
- Her türlü çöp (kül, şişe, teneke kutu, mutfak çöpü vs.)
Tapudaki yönetim planı tarihi ne demek?
Yönetim planının ve onda sonradan yapılan değişikliklerin tarihi, kat mülkiyeti kütüğünün (Beyanlar) hanesinde gösterilir ve bu değişiklikler yönetim planına bağlanarak kat mülkiyetinin kuruluş belgeleri arasında saklanır.