Armut Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Fırında Kabak

T

Şekerpare

<
T

theking

Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 veya 5 adet armut
4 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
2 yemek kaşığı çikolata

Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Armutları yıkayıp soyalım dağlarını koparmadan.
İkiye bölelim içini temizleyelim.
Su ve şekeri derin bir tencereye alalım şeker eriyen kadar karıştıralım.
Eriyen şekerli suya ikiye dilimlediğimiz armutlarımızı yerleştirelim ve aygaza alalım.
Kısık ateşte armutun sertliğini göre armutlarımızı sert ise 40 dakika yumuşak ise 30 dakika pişirmemiz yeterli.
Pişen armutlarımızı tabağa alalım ve üzerine çikolata eritip gezdirelim dolapta bekletip servis edelim.
Armut Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Fırında Kabak

T

Şekerpare

Geri
Üst Alt