Aruzla Şiir Yazan Cumhuriyet Dönemi Şairleri Kimlerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Aruzla Şiir Yazan Cumhuriyet Dönemi Şairleri Kimlerdir? Cumhuriyet döneminde aruza dayanan şiirler yazan şairlerin kim olduğunu merak ediyorsanız, işte size cevap. Cumhuriyet döneminde şiir alanında önemli isimler vardır. Aruz ölçüsüne uygun şiirler yazan şairler arasında Orhan Veli Kanık, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Melih Cevdet Anday sayılabilir. Bu cumhuriyet dönemi şairleri, arıza dayalı şiirlerinde özgün bir dil kullanmıştır. Onların şiirleri, modern Türk şiirinin önemli eserleri arasında yer alır. Aruzla şiir yazan cumhuriyet dönemi şairleri, edebiyat dünyasında iz bırakan isimlerdir.
İçindekiler

Aruzla şiir yazan Cumhuriyet dönemi şairleri, Türk edebiyatının önemli isimlerinden oluşmaktadır. Aruz, Türk şiirinin geleneksel ölçüsü olup, hece vezniyle yazılan şiirlere göre farklı bir yapıya sahiptir. İşte aruzla şiir yazan Cumhuriyet dönemi şairlerinden bazıları:
1. Yahya Kemal Beyatlı: Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Yahya Kemal Beyatlı, aruz ölçüsünü ustalıkla kullanmıştır. "Akıncılar", "Rübab-ı Şikeste", "Piyale" gibi eserleriyle tanınır.
2. Necip Fazıl Kısakürek: Türk edebiyatının en etkili isimlerinden olan Necip Fazıl Kısakürek, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de kullanmıştır. "Büyük Doğu", "Çile", "Kaldırımlar" gibi eserleriyle bilinir.
3. Cemal Süreya: Modern Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Cemal Süreya, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de başarıyla kullanmıştır. "Gelincik Tarlası", "Beni Öp Sonra Doğur Beni" gibi eserleriyle tanınır.
4. Ahmet Hamdi Tanpınar: Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Ahmet Hamdi Tanpınar, aruz ölçüsünü kullanmıştır. "Saatleri Ayarlama Enstitüsü", "Huzur", "Mahur Beste" gibi eserleriyle bilinir.
5. Orhan Veli Kanık: Garip akımının önemli temsilcilerinden olan Orhan Veli Kanık, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de kullanmıştır. "İstanbul'u Dinliyorum", "Anlatamıyorum" gibi eserleriyle tanınır.
6. Atilla İlhan: Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Atilla İlhan, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de başarıyla kullanmıştır. "Sisler Bulvarı", "Böyle Bir Sevmek" gibi eserleriyle bilinir.
7. Melih Cevdet Anday: Modern Türk şiirinin öncülerinden olan Melih Cevdet Anday, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de kullanmıştır. "Uykusuzluk Şarkısı", "Rüzgarla İç İçe" gibi eserleriyle tanınır.
8. Fazıl Hüsnü Dağlarca: Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Fazıl Hüsnü Dağlarca, aruz ölçüsünü ustalıkla kullanmıştır. "Eski Şiirin Rüzgarıyla", "Göçebe" gibi eserleriyle bilinir.
9. Ahmet Muhip Dranas: Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Ahmet Muhip Dranas, aruz ölçüsünü kullanmıştır. "Sonrası Kalır", "Bir Çift Öküz" gibi eserleriyle tanınır.
10. Sezai Karakoç: Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Sezai Karakoç, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de kullanmıştır. "Üç İstanbul", "Diriliş" gibi eserleriyle bilinir.
11. Cahit Sıtkı Tarancı: Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Cahit Sıtkı Tarancı, aruz ölçüsünü ustalıkla kullanmıştır. "Otuz Beş Yaş", "Ben Bir İnsanım" gibi eserleriyle tanınır.
12. İsmet Özel: Modern Türk şiirinin önemli isimlerinden olan İsmet Özel, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de başarıyla kullanmıştır. "Göğe Bakma Durağı", "Kara Kutu" gibi eserleriyle bilinir.
13. Edip Cansever: Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden olan Edip Cansever, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de kullanmıştır. "Göçebe", "Yerçekimli Karanfil" gibi eserleriyle tanınır.
14. İlhan Berk: Modern Türk şiirinin öncülerinden olan İlhan Berk, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de kullanmıştır. "Günaydın Yeryüzü", "Geceyle Gündüz Arasında" gibi eserleriyle tanınır.
15. Behçet Necatigil: Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Behçet Necatigil, aruz ölçüsünü kullanmıştır. "Gelincik Tarlası", "Beni Öp Sonra Doğur Beni" gibi eserleriyle tanınır.
16. Ece Ayhan: Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Ece Ayhan, aruz ölçüsünü ustalıkla kullanmıştır. "Ağıt", "Prenses Sanat" gibi eserleriyle bilinir.
17. İlhan Geçer: Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan İlhan Geçer, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de kullanmıştır. "Boşlukta Dans", "Aşkın Gözleri" gibi eserleriyle tanınır.
18. Can Yücel: Modern Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Can Yücel, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de başarıyla kullanmıştır. "Ben Ruhi Bey Nasılım", "Düşten Güzel" gibi eserleriyle bilinir.
19. İsmet Küntay: Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden olan İsmet Küntay, aruzun yanı sıra serbest ölçüyü de kullanmıştır. "Beyhude", "Eski Bir Yalnızlık Şiiri" gibi eserleriyle tanınır.

Cahit Sıtkı Tarancı aruzla şiir yazan cumhuriyet dönemi şairlerindendir.
Orhan Veli Kanık aruz ölçüsüyle şiirler yazan önemli bir şairdir.
Atilla İlhan, aruzla şiir yazan Cumhuriyet dönemi şairlerindendir.
Oktay Rifat, aruz ölçüsüyle şiirler yazan önemli bir şairdir.
Can Yücel, aruzla şiir yazan Cumhuriyet dönemi şairlerindendir.

Mehmet Akif Ersoy: Aruz ölçüsüyle şiirler yazan milli şairimizdir.
Fazıl Hüsnü Dağlarca: Aruzla şiir yazan Cumhuriyet dönemi şairlerindendir.
Tevfik Fikret: Aruz ölçüsüyle şiirler yazan önemli bir şairdir.
Behçet Necatigil: Aruzla şiir yazan Cumhuriyet dönemi şairlerindendir.
Ataol Behramoğlu: Aruz ölçüsüyle şiirler yazan önemli bir şairdir.

Kesirlerle ilgili toplama işlemi

Bir iletkenin direnci nelere bağlıdır?

1. Konular

1. 1.280.271
  2. Mesajlar

1. 1.677.524
  3. Kullanıcılar

1. 31.431
  4. Son üye

Geri
Üst Alt