Son Konular

Asker esleri ne kadar maas aliyor?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Asker eşleri ne kadar maaş alıyor?

Devlet zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine düzenli nakit yardımı yapıyor. Buna, 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT'ye yatırılıyor.

2021 askerlik bedeli ne kadar?

2021 askerlik bedeli ne kadar?
2019 Temmuz'unda 33 bin 230 olan ücret, 2020'nin ilk yarısında 35 bin 54 TL, ikinci yarısında 37 bin 70 TL olarak belirlendi. 2021 ocak-haziran döneminde 39 bin 788 TL olarak uygulanan bedelli tutarı, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere de 43 bin 150 liraya çıktı.

Asker Aile maaşı ne kadar?

Soru 5: Muhtaç Asker Ailesi Yardım ödemesi ne kadardır? Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır.

Asker eşine maaş ne kadar 2022?

Asker eşine maaş ne kadar 2022?
Muhtaç Asker Ailesi Eşine Para Yardımı Ne Kadar? Muhtaç asker ailesini para yardım tutarı, aylık minimum 275 TL'dir. Devlet her iki ayda bir yardım alan ailelerin PTT'de otomatik şekilde açılan hesaplarına en az 550 TL para yatırır.
6 ay askerlik bedeli ne kadar?​
DUVAR – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bedelli askerlik ücreti 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde ücretinin 55 bin 194 lira olarak açıklandı. 26 Haziran 2019'da başlayan yeni askerlik sistemi konusunda da değerlendirme yapan Akar, bu sistemde erlerin de general olabildiğini söyledi.

Askere giderken devlet ne kadar para veriyor?

Askere giderken devlet ne kadar para veriyor?
Askerlik harçlığı askerlerin rütbesine, askerlik süresine ve askerliğini yaptığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. 2021 Yılı Askerlik Harçlığı Tutarları İse Şöyledir; Er harçlığı 2021 yılında 145,60 TL olarak verilmektedir. Onbaşı maaşı ise erlere göre çok fazla fark etmese de 166,40 TL olarak verilmektedir.

Asker annesi maaşı kimler alabilir?

Askere gitmiş veya gidecek olan kişinin, hâlihazırda sosyal güvencesi olmayan; fakir ve muhtaç durumda olduğu mütevelli heyeti kararıyla tespit edilen, resmi nikâhlı eşi veya anne/babası bu yardım programından faydalanabilir. Bu yardım programından faydalandırılma sırasıyla; askerin eşi, anası ve babası ile sınırlıdır.

2021 asker ailesi yardımı ne kadar?

2021 asker ailesi yardımı ne kadar?
Asker ailesine devlet desteği: 800 TL aileye, 300 TL askere anında veriliyor. Buna, 'Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı' deniyor. Ödeme 2 ayda bir yapılıyor, aylık 400 lira olmak üzere 2 ayda toplam 800 lira şeklinde PTT'ye yatırılıyor. Bu yardım en çok 12 ay yapılıyor.

Asker parasi 2022 ne kadar?

2021 ocak-haziran döneminde 39 bin 788 TL olarak uygulanan bedelli tutarı, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere de 43 bin 150 liraya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı, 2022 bedelli askerlik ücretini açıkladı. Buna göre 2022'nin ilk 6 ayında bedelli askerlik ücreti 55 bin 194 TL olacak.

Eşi asker olan kadına maaş başvurusu nereye yapılır?

Eşi asker olan kadına maaş başvurusu nereye yapılır?
Askerin kendisi, kardeşleri, büyük anne ve büyük babası vb. gibi yakınları bu yardım programından yararlanamaz. Başvurular resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına yapılır.
Asker maaşı için neler gerekiyor?​
İhtiyaç Sahibi Asker Ailelerinden Yardım İçin İstenen Belgeler
- Dilekçe.
- Beyanname.
- Form (ilgili kurumlardan onaylatılacak)
- Asker ailesi yardımından faydalanacak kişinin nüfus cüzdan sureti.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Kirada oturanlar için belge (kontrat, banka dekontu, kira alıntısı) ibraz edilmesi.

Asker eşleri, muhtaç er ve erbaşların ailelerine yönelik olarak devlet tarafından "Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı" kapsamında desteklenmektedir. Bu program çerçevesinde, asker eşlerine aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL ödeme yapılmaktadır. Bu yardım miktarı PTT aracılığıyla hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaktadır.

Asker eşlerine yapılan bu yardımın yanı sıra, askere giden kişilere yönelik de çeşitli destekler bulunmaktadır. Örneğin, askerlik harçlığı askerin rütbesine, askerlik süresine ve yaptığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. 2021 yılında erlere harçlık olarak 145,60 TL ve onbaşılara ise 166,40 TL verilmektedir.

Ayrıca, askere giden veya gitmiş olan kişinin hâlihazırda sosyal güvencesi olmayan; fakir ve muhtaç durumda olduğu belirlenen eşi veya anne/babası da "Asker Annelerine" veya "Asker Ailelerine Yardım Programı" kapsamında destek alabilir.

Asker ailelerine verilen yardımların detayları ve şartlarıyla ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili yerel Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilir veya resmi kurumların internet sitelerini inceleyebilirsiniz. Bu tür yardımlardan faydalanabilmek için gerekli belgeler arasında dilekçe, beyanname, nüfus cüzdan sureti, vukuatlı nüfus kayıt örneği ve kira durumunu gösteren belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Yukarıda verilen bilgiler ışığında, asker eşlerine ve asker ailelerine yönelik 2021 ve 2022 yılında yapılan maaş ve yardım ödemeleri hakkında detaylı bir inceleme gerçekleştirdik. Eğer konuyla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, sorularınızı sormaktan çekinmeyin.

Geri
Üst Alt