Modoratör
Tanınmış Üye
Atatürk Türk Ocakları nı neden kapatti?
1930'da Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın ortaya çıkışı ve içerideki gelişmeler Türk Ocakları'nın kapatılmasına giden sürecin belirleyicisi oldu. 264 şubesi, 30 binden fazla üyesi ve geniş mal ve menkul varlığıyla önemli bir sivil toplum kuruluşu olan Ocaklar, Türkiye'de tek partili dönemin sivil ve toplumsal yaşama olan …1912 de dünyada ne oldu?
8 Ekim – Karadağ, Osmanlı Devleti'ne savaş ilan etti.Böylece Birinci Balkan Savaşı başladı. 18 Ekim – İtalya ile Osmanlı Devleti arasında Uşi Antlaşması imzalandı. 26 Ekim – Selanik, Yunanistan ile birleşti. Selanik'te sürgünde bulunan eski padişah II. Abdülhamid bir Alman gemisiyle İstanbul'a getirildi.Türk Ocağı'nı kim kurdu?
Türk Ocağı'nı kim kurdu?Yusuf AkçuraAhmet AğaoğluMehmet Emin YurdakulFuat Sabit AğacıkTürk Ocakları/Kurucuları
Atatürk Dönemi hangi yılları kapsıyor?
Atatürk Dönemi hangi yılları kapsıyor?Kemal Atatürk: 1923-1938.
Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti hangi kurumun kapatılmasından sonra açılmıştır?
Türk Ocakları 29 Mart 1931 tarihinde kapanma kararı alınca Türk Tarih Heyeti, 12 Nisan 1931 tarihinde "Türk Tarih Tedkik Cemiyeti" adıyla yeniden örgütlenip çalışmalarına devam etti. Kurumun adı 1935 yılında "Türk Tarihi Araştırma Kurumu", daha sonra "Türk Tarih Kurumu" olarak değişti.18 Ekim 1912 da ne oldu?
Uşi Antlaşması (İtalyanca: Trattato di Losanna (1912)) (18 Ekim 1912), İtalya Krallığı ile Osmanlı İmparatorluğu arasında Trablusgarp Savaşı sonunda imzalanan antlaşmadır. Bu antlaşma İtalyan tarihinde Trattato di Losanna yani Lozan Antlaşması olarak geçmektedir. "Ouchy" Lozan'ın bir semtidir.Türk Ocağı ne zaman kuruldu?
Türk Ocağı ne zaman kuruldu?1912, İstanbulTürk Ocakları/Kuruluş tarihi
Türk yurdu ne zaman kuruldu?
Türk yurdu ne zaman kuruldu?Türk Yurdu Cemiyeti 31 Ağustos 1911'de Türk milliyetçiliği etrafında kurulan cemiyet. Türk Derneği (1908) sonrasında kurulmuş bir cemiyettir ve kurucuları arasında Mehmet Emin, Ahmed Hikmet, Ahmet Ağaoğlu, Hüseyinzade Ali, Akçuraoğlu Yusuf ve Akil Muhtar Özden gibi Türkçülük hareketinin ilk isimleri bulunmaktadır.