Son Konular

Auzefte Hangi Bölümler Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Yüz Jiletle Alınır Mı?

S

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Hangi Bölümler Var?

T

theking

Guest
Auzefte hangi bölümler var? Auzefte üniversitesinde lisans ve ön lisans programları bulunmaktadır. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde fakülteler ve yüksekokullar yer almaktadır. Auzefte bölümleri arasında iktisat, işletme, hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi gibi alanlar yer almaktadır. Ayrıca bankacılık ve finans, medya ve iletişim, turizm ve otelcilik gibi sektörlere yönelik programlar da mevcuttur. Auzefte bölümleri, uzaktan eğitim sistemiyle öğrencilere esneklik ve kolaylık sağlamaktadır.
İçindekiler

Auzef, İstanbul Üniversitesi tarafından sunulan uzaktan eğitim programıdır. Auzef bünyesinde çeşitli fakültelerde yer alan bölümler bulunmaktadır. Auzefte yer alan bölümler şunlardır:
1. İktisat: İktisat bölümü, ekonomi bilimine odaklanan ve öğrencilere ekonomik analiz yetenekleri kazandırmayı hedefleyen bir programdır.
2. İşletme: İşletme bölümü, işletme yönetimi ve organizasyon becerileri üzerine eğitim veren bir programdır. Öğrencilere işletme alanında geniş bir perspektif sunar.
3. Kamu Yönetimi: Kamu Yönetimi bölümü, kamu sektöründe yönetim ve liderlik becerileri kazandırmayı hedefleyen bir programdır. Kamu kurumlarındaki işleyişi anlamak ve yönetmek üzerine odaklanır.
4. Uluslararası İlişkiler: Uluslararası İlişkiler bölümü, uluslararası politika, diplomasi ve küresel ilişkiler konularında eğitim veren bir programdır. Öğrencilere uluslararası arenada etkili olabilecek bilgi ve beceriler kazandırır.
5. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü, iletişim becerileri ve stratejik düşünme yetenekleri üzerine odaklanan bir programdır. Öğrencilere kurumsal iletişim ve reklamcılık alanlarında uzmanlık sağlar.
6. Sosyoloji: Sosyoloji bölümü, toplumun sosyal yapısını ve ilişkilerini inceleyen bir programdır. Öğrencilere toplumsal olayları analiz etme ve sosyal değişimleri anlama becerisi kazandırır.
7. Felsefe: Felsefe bölümü, felsefi düşünce ve akımları inceleyen bir programdır. Öğrencilere eleştirel düşünme ve analitik beceriler kazandırır.
8. Psikoloji: Psikoloji bölümü, insan davranışlarını ve zihinsel süreçleri inceleyen bir programdır. Öğrencilere psikolojik danışmanlık ve araştırma yapma becerileri kazandırır.
9. Sosyal Hizmet: Sosyal Hizmet bölümü, dezavantajlı gruplara yardım etmeyi ve toplumsal sorunları çözmeyi amaçlayan bir programdır. Öğrencilere sosyal hizmet alanında uzmanlık sağlar.
10. Türk Dili ve Edebiyatı: Türk Dili ve Edebiyatı bölümü, Türk dili, edebiyatı ve kültürünü inceleyen bir programdır. Öğrencilere dil ve edebiyat alanında derin bir bilgi sağlar.
11. Tarih: Tarih bölümü, geçmişteki olayları ve süreçleri inceleyen bir programdır. Öğrencilere tarihi analiz etme ve araştırma yapma becerisi kazandırır.
12. Sanat Tarihi: Sanat Tarihi bölümü, sanat eserlerini ve sanat tarihini inceleyen bir programdır. Öğrencilere sanat tarihi alanında uzmanlık sağlar.
13. Fizik: Fizik bölümü, doğa olaylarını ve fenomenleri inceleyen bir programdır. Öğrencilere fiziksel dünyayı anlama ve fen bilimleri alanında uzmanlık sağlar.
14. Kimya: Kimya bölümü, maddenin yapısını, özelliklerini ve dönüşümlerini inceleyen bir programdır. Öğrencilere kimyasal süreçleri analiz etme ve kimya alanında uzmanlık sağlar.
15. Biyoloji: Biyoloji bölümü, canlı organizmaların yapısını, işleyişini ve evrimini inceleyen bir programdır. Öğrencilere biyolojik süreçleri anlama ve biyoloji alanında uzmanlık sağlar.
16. Matematik: Matematik bölümü, sayılar, yapılar ve değişimler üzerine odaklanan bir programdır. Öğrencilere matematiksel düşünme ve problem çözme becerileri kazandırır.
17. İstatistik: İstatistik bölümü, verileri toplama, analiz etme ve yorumlama becerileri üzerine eğitim veren bir programdır. Öğrencilere istatistiksel analiz yapma ve veri yönetimi konularında uzmanlık sağlar.
18. Coğrafya: Coğrafya bölümü, dünya üzerindeki yerleşimleri, doğal ve beşeri unsurları inceleyen bir programdır. Öğrencilere coğrafi bilgi ve analiz becerileri kazandırır.
19. İletişim: İletişim bölümü, iletişim süreçlerini ve medya araçlarını inceleyen bir programdır. Öğrencilere iletişim becerileri ve medya alanında uzmanlık sağlar.

Auzefte hangi bölümler var?
İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi, Maliye, Uluslararası İlişkiler
İşletme bölümü, iş dünyasında yöneticilik becerileri kazandırmayı hedefler.
İktisat bölümü, ekonomik sistemleri analiz etmeyi öğretir.
Çalışma Ekonomisi bölümü, iş gücü piyasalarını incelemeyi amaçlar.
Maliye bölümü, kamu maliyesi ve finansal konuları öğretir.

Uluslararası İlişkiler bölümü, uluslararası politika ve diplomasi alanında uzmanlaşmayı sağlar.
Hukuk bölümü, hukuki bilgi ve becerileri geliştirmeyi amaçlar.
Psikoloji bölümü, insan davranışlarını ve zihinsel süreçleri inceler.
Sosyoloji bölümü, toplumsal yapı ve ilişkileri analiz etmeyi öğretir.
Tarih bölümü, geçmiş olayları ve süreçleri araştırır ve değerlendirir.

Geri
Üst Alt