Avcı Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tozbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeleri için;
3 adet patates
2 adet havuç
3 adet yeşil biber
10-15 adet arpacık soğan
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Sosu için;
2 adet küp küp doğranmış domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1,5 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemiz için; tüm gereçleri düzgünce yoğuralım ve yarım saat bir dinlendirelim, dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
Sebzeler için de patates ve havucun kabuklarını soyup orta büyüklükte küp küp doğrayalım, biberlerimizi ve sarımsaklarıda küp küp doğrayalım, arpacık soğanları da soyalım.
Önce patatesleri, sonra sırasıyla havucu, biberleri, köfteleri en sonrada soğan ve sarımsakları az yağda hafif kızartalım ve borcama hepsini alıp üzerine haşlanmış bezelyemizide ekleyip uygunca harmanlayalım.
Sosumuz için zeytinyağını tavaya alalım ve küp küp doğranmış domatesleri ve salçamızı koyup, az kavuralım.
Suyunu ekleyip kaynamaya başladıktan sonra baharatlarıda ek edip, karıştıralım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk. Pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.
Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Fırında Karnabahar

S

Sebzeli Çanak Böreğim

  1. Konular

    1. 1.273.941
  2. Mesajlar

    1. 1.671.095
  3. Kullanıcılar

    1. 31.325
  4. Son üye

Geri
Üst Alt