haberci
Efsanevi Üye

İstanbul Adalet Sarayı'nda hukuk dünyasını sarsan bir skandal yaşandı. Ünlü avukat Rezan Epözdemir hakkında rüşvet suçlamalarıyla başlayan soruşturma, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım ve siyasal askeri casusluk iddialarını da kapsayacak şekilde genişledi. Epözdemir'in adli süreci devam ederken, skandal detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.
Avukat Epözdemir'in tutuklanma talebi, hakkında yürütülen mali suçlamalarla birlikte 'rüşvete aracılık etmek' ve 'rüşvet almak' suçlarıyla ilgili olarak ortaya çıktı. Aynı zamanda terör suçlamalarıyla ilgili soruşturması da devam eden Epözdemir, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Soruşturma kapsamında tutuklanan icra müdürü serbest bırakılırken, diğer şüpheliler hakkında da ilginç detaylar ortaya çıktı. İcra müdürü K.Y.'nin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak serbest bırakılmasının ardında neler yattığı merak konusu oldu.
Savcılığın sevk yazısında ise olayın çarpıcı detayları mevcut. Epözdemir'in, başka kişilerin adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması karşılığında rüşvete aracılık ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Soruşturmanın derinliklerine inildikçe, hukuk dünyasının karanlık yüzü adım adım gün yüzüne çıkmaya başladı.
Yaşanan bu olaylar, yargı camiası içerisindeki diğer isimlerle de bağlantılarının olduğunu gösteriyor. Epözdemir'in yargı içindeki etkisi ve ilişkileri, daha da geniş kapsamlı bir incelemenin kapısını aralıyor. Skandalın boyutları her geçen gün artarken, hukuk dünyasında derin izler bırakacağı şimdiden konuşulmaya başlandı.