haberci
New member

Avukat Rezan Epözdemir'in Durumu Hakkında Detaylar Ortaya Çıktı
Mali ve terör suçlarından soruşturma geçiren avukat Rezan Epözdemir'in durumu hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Epözdemir, 'rüşvete aracılık etmek' ve 'rüşvet almak' suçlarından tutuklanma, 'devletin gizli bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etmek' ve 'silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçlarından ise adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Bazı yabancı istihbarat servisleriyle ilişkili kişilerle yemek yediği iddiasıyla başlatılan soruşturma, Epözdemir'in ifadesiyle daha da detaylandı. 2024 yılında çekilen bir fotoğrafta Epözdemir'in, bazı yabancı istihbarat servisleriyle bağlantılı kişilerle bir araya geldiği belirtilerek soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, Epözdemir'in ilişkileri ve faaliyetleri mercek altına alındı. Sevk yazısında, Epözdemir'in tanıştığı kişilerin Amerika'da Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunan ve Amerikan istihbaratıyla ilişkili olduğu iddia edildi.
Epözdemir'in savunmasında, FETÖ bağlantısı olmadığını vurgulayarak, "Ben yerli ve milli bir insanım, yabancı istihbaratlarla ilişkim söz konusu değil" ifadelerini kullandı.
Epözdemir'in yemek fotoğrafıyla ilgili açıklamaları ise dikkat çekiciydi. Epözdemir, yemek davetini kabul ettiğinde kimlerin katılacağını bilmediğini belirterek, "Neden çağrıldığımı anlayamadım ki, orada kimlerin olduğunu bilmiyordum" dedi.
Epözdemir, suçlamaları reddederek adli kontrol tedbirleri uygulanmadan serbest bırakılma talebinde bulundu. "Tutuklama şartları oluşmamıştır, ailem ve işim var, hakkımda takipsizlik kararı verilmesini istiyorum" diyerek savunmasını sürdürdü.