Son Konular

Ayaklarını çapa makinesine kaptıran çocuk ağır yaralandı

Credits
1.241.277
Ekli dosyayı görüntüle 583

Batman'ın Gercüş ilçesinde tarlada çapa makinesiyle çalışma yapan Ahmet G., dengesini kaybederek makinenin döner bıçaklı bölümüne ayaklarını kaptırdı. Çığlık seslerini duyan yakınları durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ahmet G., Gercüş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki ayağından ve sırtından yaralanan çocuk, buradaki müdahalenin ardından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bu trajik olay, tarım işlerinde kullanılan aletlerin ne kadar tehlikeli olabileceğini ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Genellikle yetişkinler tarafından kullanılan bu aletlerin, çocukların erişemeyeceği yerlerde tutulması önemli bir detaydır. Burada söz konusu olan da yine bir çocuğun güvenliğinin sağlanmayarak oluşan bir kaza durumudur.

Makinenin döner bıçaklı bölümüne ayaklarını kaptıran Ahmet G., ciddi derecede yaralanmış. Bunun akabinde yakınları ve sağlık ekipleri hızla devreye girerek, ilk müdahalesini olay yerinde yapmışlar. Ahmet G., daha sonra Gercüş Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış. Üstelik her iki ayağından ve sırtından yaralanmış olması, durumunun ne denli ciddi olduğunu gösteriyor. Müdahalelerin ardından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesi de bunun bir göstergesi.

Bu tür ciddi kazaların oluşmaması adına, tarım aletlerinin çocuklardan uzak ve güvende tutulması, kullanım esnasında aletlere karşı dikkatli olunması gerekiyor. Üstelik yetkililerin bu tür kazaların önüne geçmak için gerekli incelemeleri ve düzenlemeleri yapmaları da son derece önemlidir. Bu olay, hem iş güvenliği hem de çocuklarımızın güvenliği adına hepimize önemli bir ders olarak geri dönüyor.

Olayla ilgili yapılan incelemelerin sonuçları umarız ki, bir daha böyle acı verici kazaların yaşanmaması adına alınacak önlemlere ışık tutar. Ahmet G.'ye de acil şifalar diliyorum.

Celtic üst üste 4.kez şampiyon oldu!

1. Konular

1. 1.281.778
  2. Mesajlar

1. 1.680.076
  3. Kullanıcılar

1. 31.876
  4. Son üye

Geri
Üst Alt