Aypare Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Yalancı Tiramisu

T

Şekerpare

<
T

theking

Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Hamuru için;
125 gram tereyağı (Margarinde olur)
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 çay bardağı fındık ya da ceviz tozu
2-2,5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun )
Üzerine;
Toz antep fıstığı

Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha bekletip, ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için; malzemeleri yoğurma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, hamuru ikiye bölüp rulo şeklinde yuvarlıyoruz.
Elimizle bastırıp düzeltiyoruz, çay bardağı ya da kurabiye aparatı ile bastırıp kalıptan çıkarıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Çıkınca ilk sıcağı çıktığında ılık şerbeti üzerine döküyoruz, 2-3 saat şerbetini çekince toz antep fıstığı serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Aypare Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Yalancı Tiramisu

T

Şekerpare

Geri
Üst Alt