Ayva reçelinden neler yapılır?
Ya da mevsimi geçmeden yapılan ayva reçelinin en güzel yanıdır. Lifli yapısı sayesinde tok tutar ve içerdiği vitaminlerle faydaları saymakla bitmez. Muhallebisi, kurabiyesi, keki yapılan bu leziz meyvenin en çok da ayva tatlısı yapılır.
Ayva nasıl değerlendirilir?
Ayvadan neler yapılır?
- Ayva Reçeli.
- Ayva Tatlısı
- Ayva Marmelatı
- Ayva Kompostosu.
- Ayvalı Muhallebi.
- Ayvalı Kek.
- Ayvalı Tart.
- Ayvalı Kurabiye.
Ayvalı tatin nasıl yapılır?
Ayvalı tatin nasıl yapılır?
24 cm'lik kek kalıbına toz şeker serpin. Üzerine tereyağını ekleyip kısık ateşe oturtun. Toz şeker karamelize olmaya başladığında, kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranmış ayvaları dizin ve limon suyuyla, tuzu katın. Ayvalar suyunu bırakıp, karamelin rengi koyulaşana dek kısık ateşte pişirin.
Ayva nasıl muhafaza edilir?
Ayva nasıl muhafaza edilir?
Ayva buzdolabında nasıl saklanır?
- Ayvanızı Koroplast Kilitli Poşet içerisine koyun, ağzını sıkıca kapatın.
- Buzdolabına yerleştirin.
- Eğer dilimlenmiş ayva ise 2-3 gün içerisinde tüketilmelidir.
- Ayvalarınızın kabukların soyun ve yıkayın.
Ayvayı nasıl tüketebiliriz?
Ayvanın yaprakları ve kabuğu kurutulup çay olarak tüketilebilir. Çekirdekleri de 10 dakika kadar sıcak suda demlenerek içilebilir. Demleme usulü yapılan ayva çayları metabolizmanın hızlanmasında etkili olur. Şekersiz içilmesi tavsiye edilir; ancak bir çay kaşığı bal ile tatlandırılabilir.
Ayvalı Muhallebi nasıl yapılır?
Bir tencereye ayvaları alın, kabuklarını ve çekirdeklerini de tencereye koyun. Çubuk tarçın ve karanfili de ekleyin. Toz şeker ve suyu da ekleyip, ocağın altını açın ve bu şekilde ayvalar yumuşayana dek, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Ayvalar pişerken muhallebisini hazırlayın.
Ayva mezesi nasıl yapılır?
Ayva mezesi nasıl yapılır?
bir adet orta boy ayva, 2 kişilik bir tabak için gayet yeterlidir. ayvayı güzelce soyup küçük elma dilimleri şeklinde parçalıyor ve tabağa alıyoruz. sonra üzerine aşırıya ve aza kaçmadan. sonra karşımıza inanılmaz bir tat çıkıyor…