Modoratör
Yeni Üye
Azalan verimler ne demek?
üretim sürecinde kullanılan faktörlerin bazılarının sürekli arttırımıyla saadet olmayacağını zamanla arttırılan o faktörün marjinal faydasının azalacağını ve negatife bile dönebileceğini anlatan kanun.
Depletion MOSFET nedir?
Depletion Tip MOSFET (N Kanal): Gate ucu üzerindeki gerilim 0V olduğunda bile bu kanal sayesinde Drain ve Source arasında belirli bir akım geçer. Gate'e (+) gerilim uygulandığında Drain-Source arasındaki kanal genişleyerek üzerlerinden geçen akım artar. (-) gerilim uygulandığında ise kanal daralarak geçen akım azalır.
Azalan verimler yasası kime ait?
Azalan verimler yasası kime ait?
Smith, yeni teknik buluşların yaratılması ve bunların uygulanmasıyla verim artışını ilişkilendirememiştir. Smith'in çağdaşlarından Fransız iktisatçı Turgot (1727-1781) "Azalan Verimler Yasası"nı ilk kez uygulamıştır (Law of Diminishing Returs).
Değişen verimler yasası nedir?
toplam fiziki ürün önce artan bir hızla artar. ardından azalan bir hızla artar. maksimum duruma gelince azalmaya başlar. işte buna değişen verimler yasası denir.
Kanal MOSFET nedir?
Mosfet (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistör – Metal oksit yarı iletken alan etkili transistör) analog ve digital devrelerde sık kullanılan bir alan etkili transistördür. Mosfetler, JFET transistörler gibi üç bacaklıdır.
Kanal ayarlamalı MOSFET nedir?
Kanal ayarlamalı MOSFET nedir?
A) Kanal Ayarlamalı (Depletion) MOSFET: kanal daralarak akım azalır. Şekilde kanal N-tipi maddeden yapıldığı için n-kanallı azalan tip MOSFET'tir. Kanal p-tipi maddeden de yapılabilir.
Azalan marjinal fayda ilkesi kime ait?
Marjinal fayda ve azalan marjinal fayda prensibi ilk defa 18. yy'ın ilk yarısında Daniel Bernoulli tarafından St. Petersburg Paradoksu'nu açıklamak için ortaya atılmıştır. Bu kavramları İngiliz faydacılık filozofları ve başta Jeremy Bentham (1789-1802) ve Nassau William Senior (1790-1864) kullanılmıştır.
Azalan verimler kanunu hangi sonucu doğurur?
Bu kanuna göre bir üretim faktörünün miktarının arttırılması toplam üretimi arttırıcı etki yaratmakla birlikte kullanılan ilave her birim değişken girdinin etkisi giderek azalma göstermekte, bir süre sonra ise üretim miktarını negatif etkilemektedir.