<
haberci
Meraklı Üye
İstanbul'da yaşayan Akın D, 18 yıllık bağımlılığından kurtulmasına yardımcı olan arkadaşlık grubu ve YEDAM destek merkezi sayesinde artık başkalarına da yardım ediyor. Kocaeli'de iyileşme koçluğu yaparak insanların sağlıklı bir yaşam sürmelerine destek oluyor.
YEDAM'daki iyileşme koçları, sadece bedensel değil duygusal ve zihinsel iyileşmenin de önemli olduğunu vurgulayarak, danışanlara olumlu katkı sağlamaya çalışıyor. Bu sayede bağımlılıkla mücadele edenler, kendi deneyimlerini paylaşarak başkalarına destek olabiliyorlar.
37 yaşındaki Akın D, İstanbul'da katıldığı destek grupları ve YEDAM sayesinde bağımlılıktan kurtulmayı başardıktan sonra Kocaeli'de danışanlara koçluk yapmaya başladı.
Bağımlılığa başladığında genç olduğunu belirten Akın D, ailesi ve çevresindeki etkiler nedeniyle bağımlılığa sürüklendiğini ifade etti. 18 yıl süren bu mücadelenin sonunda destek grupları ve YEDAM sayesinde temiz kalmaya başladı.
Kendi deneyimlerini paylaşmanın mutluluğunu yaşayan Akın D, iyileşme koçluğu yapmanın farklı bir duygu olduğunu belirtti. Bağımlı olanlara yardım etmenin önemine vurgu yaparak, destek almanın ve süreci uzmanlar eşliğinde yürütmenin önemini vurguladı.
Bağımlılığın tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu ve bu süreçte düzenli destek almanın önemli olduğunu belirten Akın D, YEDAM Destek Hattı'nı arayarak yardım isteyen herkese destek olabileceklerini belirtti. Kendi deneyimlerini paylaşarak başkalarına yardımcı olmanın kendisi için anlamlı olduğunu ifade etti.