haberci
Meraklı Üye
Bahçesinde olan yaşadı: Kendiliğinden yetişiyor, kilosu 600 TL'ye kadar çıkıyor
Anadolu'nun belirli bölgelerinde kendiliğinden yetişen bu meyve bahçesinde olana kazandırıyor. Hem sağlık açısından olan faydalarıyla hem de kazancıyla öne çıkan bu meyve 2 yılda 1 kendiliğinden yetişiyor.
Anadolu'nun yüksek bölgelerinde kendiliğinden yetişen ve
yüzyıllardır yöre halkı tarafından bilinen üvez meyvesi, son dönemde
yeniden gündeme oturdu. İki yılda bir ürün veren bu özel ağaç, hem nadirliği
hem de şifa deposu olarak anılan faydalarıyla dikkat çekiyor.
Bir zamanlar sadece köylülerin tükettiği, hatta çoğu bölgede
adı bile unutulan üvez, bugün modern beslenme trendlerinin de etkisiyle yeniden
keşfedildi.
İçeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde bağışıklığı
desteklediği, sindirim sistemine iyi geldiği ve kalp sağlığına faydalarıyla öne
çıktığı biliniyor.
Az bulunurluğu nedeniyle "altın değerinde meyve"
olarak adlandırılan üvezin fiyatı ise şaşırtıcı boyutlara ulaşmış durumda.
KİLOSU 600 TL'YE KADAR ÇIKIYOR
Yaz aylarında yetişmeye başlayan ancak Ekim ayında hasat edilen meyve yüksek lif, C vitamini ve antioksidanlarla tam bir şifa
kaynağı olarak görülüyor. Üvez pazar tezgahlarında
600 liraya kadar alıcı buluyor.
Üreticisinin az ancak talebin çok olduğu bu meyve bağışıklık
sistemini güçlendirerek, bağırsak florasını destekliyor ve sindirimi
kolaylaştırıyor. Probiyotik etkisi sayesinde bağırsakları adeta resetliyor.
Üvez ağacının iki yılda bir ürün vermesi, meyvenin çok çabuk
bozulması ve hasadının zahmetli olması, bu meyveyi hem değerli hem de
ulaşılması zor kılıyor.
Anadolu'nun belirli bölgelerinde kendiliğinden yetişen bu meyve bahçesinde olana kazandırıyor. Hem sağlık açısından olan faydalarıyla hem de kazancıyla öne çıkan bu meyve 2 yılda 1 kendiliğinden yetişiyor.

Anadolu'nun yüksek bölgelerinde kendiliğinden yetişen ve
yüzyıllardır yöre halkı tarafından bilinen üvez meyvesi, son dönemde
yeniden gündeme oturdu. İki yılda bir ürün veren bu özel ağaç, hem nadirliği
hem de şifa deposu olarak anılan faydalarıyla dikkat çekiyor.
Bir zamanlar sadece köylülerin tükettiği, hatta çoğu bölgede
adı bile unutulan üvez, bugün modern beslenme trendlerinin de etkisiyle yeniden
keşfedildi.
İçeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde bağışıklığı
desteklediği, sindirim sistemine iyi geldiği ve kalp sağlığına faydalarıyla öne
çıktığı biliniyor.
Az bulunurluğu nedeniyle "altın değerinde meyve"
olarak adlandırılan üvezin fiyatı ise şaşırtıcı boyutlara ulaşmış durumda.
KİLOSU 600 TL'YE KADAR ÇIKIYOR
Yaz aylarında yetişmeye başlayan ancak Ekim ayında hasat edilen meyve yüksek lif, C vitamini ve antioksidanlarla tam bir şifa
kaynağı olarak görülüyor. Üvez pazar tezgahlarında
600 liraya kadar alıcı buluyor.
Üreticisinin az ancak talebin çok olduğu bu meyve bağışıklık
sistemini güçlendirerek, bağırsak florasını destekliyor ve sindirimi
kolaylaştırıyor. Probiyotik etkisi sayesinde bağırsakları adeta resetliyor.
Üvez ağacının iki yılda bir ürün vermesi, meyvenin çok çabuk
bozulması ve hasadının zahmetli olması, bu meyveyi hem değerli hem de
ulaşılması zor kılıyor.