haberci
Efsanevi Üye

Milli Eğitim Bakanı, Bahçelievler'deki 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu'nda öğrencilere karne dağıtarak yaz tatiline girişlerine eşlik etti. Bakan Tekin, eğitimde yapılan yenilikler ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında bilgi verdi. Bakanlık, öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili yasal düzenlemeler getirerek Milli Eğitim Akademisi'ni hayata geçirdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bahçelievler'deki 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu'na giderek, öğrencilere karne dağıttı ve yaz tatiline merhaba dedi. Programa, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Prof. Dr. Murat Mücahit Yentür, Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır da katıldı. Protokol üyeleri öğrencilere karnelerini verdiler.
Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili olarak izleme ve değerlendirme mekanizmalarının hayata geçirildiğini belirtti. Eğitimde yapılan değişikliklerin ve müfredattaki dinamizmin önemine vurgu yaptı.
Eğitim alanındaki gelişmeleri değerlendiren Bakan Tekin, öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili yasal düzenlemelerin yanı sıra Milli Eğitim Akademisi'nin kurulduğunu açıkladı.
Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, gençlerin eğitim hayatına verdikleri destekten bahsederek, gençlere yönelik yapılan projeleri ve etkinlikleri anlattı. YKS sınavına girecek öğrenciler için moral konseri düzenleyeceklerini duyurdu. Gençlerin fikirlerine değer verildiğini ve onların enerjisinin ilçeyi ileriye taşıdığını vurguladı.