haberci
Efsanevi Üye

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemini teknoloji odaklı ancak diğer değerleri de göz ardı etmeyen bir anlayışla geliştirdiklerini belirtti. Tekin, Türkiye genelinde emek, sabır ve fedakarlıkla tamamlanan eğitim-öğretim yılını Bahçelievler'deki Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde değerlendirdi.
Tekin, eğitim süreçlerinin etkin şekilde yürütülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ellerinden geleni yaptıklarını ve öğrencilerin karnelerine kavuşmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Öğretmenlere minnettarlığını dile getiren Tekin, aynı zamanda öğrencilerin akademik ve ahlaki gelişimine rehberlik eden anne babalara da teşekkürlerini iletti.
Dünyanın teknoloji alanında yeni bir denge arayışında olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, yapay zeka, biyoteknoloji, dijital ekonomi gibi konuların kalkınma stratejilerini ve insanlığın vicdani yönlerini sorgulattığını belirtti. Türkiye'nin bu durum karşısında ilkelerine bağlı kalarak yol aldığını söyleyen Tekin, üretken bireyler yetiştirmeyi ve bu üretimi insanlık için kullanmayı öncelik haline getirdiklerini vurguladı.
Tekin, ülkenin asıl gücünün donanımlı ve ahlaki değerlere sahip nesillerde olduğunu belirtti. Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde zorlukları aşarak bugünlere geldiğini ve eğitim alanında da aynı kararlılığı sürdürdüğünü ifade etti. Tekin, Türkiye'nin yerli mühimmat ve teknolojiler geliştirme konusundaki kararlılığını örneklerle destekleyerek vurguladı.
Eğitimde dijital içerikler üreten ve yerli yazılımlar kullanan bir altyapı oluşturduklarını belirten Tekin, öğretmen ve öğrencilere destek olacak sistemler geliştirdiklerini dile getirdi. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Dijital Ekosistemi" adını verdikleri bu yapı içinde öğretmenler, öğrenciler ve velilerin ihtiyaçlarını karşılayacak araç ve platformların bulunduğunu belirtti.
Eğitimde istikamet sahibi olmanın milli güvenliğin bir parçası olduğunu vurgulayan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin çağın gereksinimlerine uygun, köklü bir zihniyet dönüşümü olduğunu ifade etti. Tekin, gençleri teknik yetkinliklerle donatmanın ötesinde kültürel değerlere sahip, vicdanlı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bu vizyonla gençleri teknolojiyle donatmanın yanı sıra tarihi ve kültürel değerlere de önem verdiklerini belirtti.