bakanlar kurulunun görevleri nelerdir

Credits
1.254.819
bakanlar kurulu ödev ve yetkileri nelerdir?
a TBMM 'ne sunulacak olan kanun tasarılarına son şeklini vermek,
b Tüzük, kanunlar, yeniden yapılanma planları ve hükümet programı çerçevesinde, halk yönetiminin işleyişini üstteki düzeyde yol göstermek ve gözetmek,
c Ekonomi, ticaret, dış politika istihdam, eğitim, sağlık, tarım, çevre, konut vb konularda kamu politikaları meydana getirmek ve bunları yürütmek,
d Üstteki düzey kamu yöneticilerini atamak,
e Cumhurbaşkanının başkanlığında yapacağı toplantıda olağanüstü hal ve sıkıyönetim ilanına karar saptamak,
f TBMM 'den yetki alarak, kanun hükmünde kararname çıkarmak,
g Kanunun uygulanmasını uygulamak veya emrettiği işleri maddeler halinde sıralamak üzere tüzükler çıkarmak Laf konusu tüzüklerin Danıştay 'ın incelenmesinden geçmesi şarttır *

Bakanlar Kurulu'nun görev ve yetkileri şunlardır:

a) TBMM'ne sunulacak olan kanun tasarılarına son şeklini vermek,
b) Tüzük, kanunlar, yeniden yapılanma planları ve hükümet programı çerçevesinde, halk yönetiminin işleyişini üstteki düzeyde yol göstermek ve gözetmek,
c) Ekonomi, ticaret, dış politika, istihdam, eğitim, sağlık, tarım, çevre, konut vb. konularda kamu politikaları meydana getirmek ve bunları yürütmek,
d) Üstteki düzey kamu yöneticilerini atamak,
e) Cumhurbaşkanının başkanlığında yapacağı toplantıda olağanüstü hal ve sıkıyönetim ilanına karar saptamak,
f) TBMM'den yetki alarak, kanun hükmünde kararname çıkarmak,
g) Kanunun uygulanmasını uygulamak veya emrettiği işleri maddeler halinde sıralamak üzere tüzükler çıkarmak. Bu tüzüklerin Danıştay'ın incelenmesinden geçmesi gerekmektedir.

Bakanlar Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst icra organı olup yasama organı olan TBMM ile yargı organı arasında köprü görevi görerek, devletin yönetimini sağlar. Bu çerçevede Bakanlar Kurulu'nun geniş yetkileri ve sorumlulukları bulunmaktadır.

annem-çocuk şarkıları

okumak ile ilgili deyimler özdeyişler

1. Konular

1. 1.282.561
  2. Mesajlar

1. 1.683.055
  3. Kullanıcılar

1. 32.110
  4. Son üye

Geri
Üst Alt