S
SoruCevap
Guest
Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı un (Markaya nazaran değişiklik gösterebilir)
Bulamak İçin
Yarım çay bardağı irmik
Üstüne Koymak İçin
Badem
Fındık vs olabilir
Şerbet
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu kaynadıktan sonra
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Sıvı gereçleri kabımıza alıp kırıştırıyoruz tereyağının oda sıcaklığında olması gerek.
Daha sonra katı materyalleri ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde modüller alarak hal veriyoruz.
180 derecede 25 dakika pişirip şerbet sıcak tatlı ılık olarak şerbetliyoruz biraz dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı un (Markaya nazaran değişiklik gösterebilir)
Bulamak İçin
Yarım çay bardağı irmik
Üstüne Koymak İçin
Badem
Fındık vs olabilir
Şerbet
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu kaynadıktan sonra
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Sıvı gereçleri kabımıza alıp kırıştırıyoruz tereyağının oda sıcaklığında olması gerek.
Daha sonra katı materyalleri ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde modüller alarak hal veriyoruz.
180 derecede 25 dakika pişirip şerbet sıcak tatlı ılık olarak şerbetliyoruz biraz dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsun