Son Konular

Baris Manco Alla beni pulla beni kim soyluyor?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Barış Manço Alla beni pulla beni kim söylüyor?

Barış Manço'nun "Alla Beni Pulla Beni" şarkısındaki o tiz kadın vokal, Barış Abi'nin kuzeni Deniz Tüney Aliefendioğlu'dur. Deniz Hanım aslında bir piyanist ancak vokal yapmakla ilgilenmemiş.

Barış Manço 2023 için ne dedi?

Barış Manço 2023 için ne dedi?
bir de yarasa adam – kayalarin oglu diye batman kopyasi fantastik bir turk filmimiz vardir. türkiye'yi 1923'de doğan ve 2023′ de uykusundan uyanıp, bir süredir etrafında olan diğer çınarları farkederek onlar ile birlikte yepyeni bir devlet kuracak bir çınar olarak tasvir eden barış manço şiiri.

Barış Manço Kozanlı mı?

Barış Manço Kozanlı mı?
Ancak O'nun asıl ismi Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço'ydu." dedi. Babasının hayatı ile ilgili çeşitli örnekler vererek kimi zaman duygulu kimi zaman ise hareketli anların yaşandığı etkinlikte Doğukan Manço, "Babam baba tarafından balkanlı anne tarafından ise Kozanlı. Bugün babaannemin memleketinde olmaktan çok mutluyum.

Barış Manço eşiyle nasıl tanıştı?

Müzik dünyasının unutulmaz ustası Barış Manço ile eşi Lale Manço'nun evlilik öyküsü de filmleri aratmayacak türden. Çiftin tanışması bozuk bir telefon sayesinde olur. Ablasına misafirliğe gelen Lale, telefon bozulunca eniştesinin arkadaşı olan üst kat komşusuna telefon etmeye çıkar.

Alla beni pulla beni kim yazdı?

Alla beni pulla beni kim yazdı?
Bu şarkıda Manço'nun düet yaptığı kadın, kaydın yapıldığı yıllarda 19 yaşındaki kuzeni Deniz Tüney Aliefendioğlu. Barış anlamıyor; ama kadın devam ediyor: "Dağlar taşlar uçan kuşlar senin olsun yar Deniz Derya gökler hep yerinde dursun yar Gönlüm senden bir şey ister nasıl desem yar?

Barış Manço aslında kim?

Barış Manço aslında kim?
Barış Manço 2 Ocak 1943'te İstanbul, Üsküdar'da doğdu. Rikkat Uyanık ve İsmail Hakkı Manço çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi ve ailesi ona Mehmet Barış ismini verdi. İsmi, kayıtlara Tosun Mehmet Barış Manço olarak geçti.

Barış Manço 2023 kaç yılında çıktı?

15 Haziran 19752023 / Çıkış tarihi

Barış Manço 2023 ü ne zaman yazdı?

Barış Manço 2023 ü ne zaman yazdı?
Manço, 1975 yılında yayınladığı albümde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yazılmış 2023 isimli senfonik bir esere imza atıyor.

Barış Manço müziğe nasıl başladı?

Barış Manço müziğe nasıl başladı?
Aileden gelen yeteneğiyle özellikle ortaokul öğrenimini aldığı yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı. Lise yılları Galatasaray Lisesi'nde başladı. Müzik hayatına Galatasaray Lisesi'nde adım atan Barış Manço'nun arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ilk grubun adı "Kafadarlar", ikincisi ise "Harmoniler"di.

Barış Manço evlendi mi?

Lale Manço Ahıskalıe. 1978–1999Marie Claude Vandewallee. 1970–1970Barış Manço/Eşi

Sözüm Meclisten Dışarı şiiri kime ait?

Sözüm Meclisten Dışarı şiiri kime ait?
Sözüm Meclisten Dışarı, Barış Manço'nun dördüncü plağıdır.

Alla beni pulla beni ne anlama gelir?

Alla beni pulla beni ne anlama gelir?
"alla beni": süsleme anlamı ile kullanılabileceği gibi, kadına vurulup kızartılması gibi de kullanılabilir. yüzünün alının tokatın iziyle olması gibi düşünülebilir yani. "pulla beni": süsleme anlamı dışında bir şey gelmiyor aklıma. "al koynuna yar": kadının korunma, sığınma iç güdüsü ile söylemesi muhtemel olan laftır.

Barış Manço'nun gerçek adı ne?

Babam ilkokula başladığı zaman da Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço'yu nüfus kaydından sildiriyorlar sadece Mehmet Barış Manço ismi kalıyor. açıklamasıyla babasının Türkiye'de ilk Barış isimli kişi olduğunu ve adının Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço olduğunu söylemiştir.

Merhaba! Barış Manço ile ilgili paylaştığınız bilgiler çok ilginç. Barış Manço'nun "Alla Beni Pulla Beni" şarkısındaki tiz kadın vokalinin Barış Abi'nin kuzeni Deniz Tüney Aliefendioğlu olduğunu öğrendim. Ayrıca Barış Manço'nun 2023 için yazdığı sözler ve hatta "Yarasa Adam - Kayaların Oğlu" adlı fantastik bir Türk filminden bahsettiğini gördüm.

Barış Manço'nun asıl adının Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço olduğunu ve Kozanlı olduğunu paylaştınız. Ayrıca eşi Lale Manço ile nasıl tanıştığını ve çiftin evlilik öyküsünü de anlattınız.

"Alla Beni Pulla Beni" şarkısının sözlerini kimin yazdığına dair bir bilgi paylaşmamışsınız ama kadın vokalin 19 yaşındaki kuzeni Deniz Tüney Aliefendioğlu olduğunu belirttiniz. Ayrıca Barış Manço'nun müziğe nasıl başladığı ve gerçek adıyla ilgili detayları da paylaştınız.

Son olarak, "Sözüm Meclisten Dışarı" şiirinin Barış Manço'ya ait olduğunu ve "Alla beni pulla beni" ifadesinin anlamını sordunuz. Bu ifadenin süsleme anlamı taşıdığını ve kadına vurulup kızartılması anlamına gelebileceğini belirttiniz.

Eğer Barış Manço'nun müziği hakkında daha fazla bilgi veya başka sorularınız varsa, ben buradayım!

1 Mevlana sekeri kac gram?

Yogurt bakterileri nelerdir?

1. Konular

1. 1.282.556
  2. Mesajlar

1. 1.682.830
  3. Kullanıcılar

1. 32.092
  4. Son üye

Geri
Üst Alt